معرفی الگوی هارامی (Harami) در تحلیل تکنیکال

 معرفی الگوی هارامی (Harami) در تحلیل تکنیکال

الگوی هارامی (Harami) یکی از الگوهای معروف در تحلیل تکنیکال است که تشخیص آن روی نمودار بازار مالی بسیار ساده است. این الگو از دو کندل مجزا تشکیل شده است که با یکدیگر تفاوت رنگ دارند.

یکی از کندل‌ها بزرگتر بوده و ارتفاع بیشتری دارد و دیگری با بدنه بسیار کوچک در مجاورت کندل اول قرار گرفته است. اصولاً کندل اول به عنوان کندل مادر و کندل دوم، کندل فرزند نامیده می‌شود. این الگوی بازگشتی از دو کندل تشکیل شده است که فرم صعودی آن در انتهای یک روند نزولی ایجاد شده و باعث معکوس شدن روند نزولی و فرم نزولی آن در انتهای روند صعودی ایجاد شده و باعث معکوس شدن روند صعودی می‌شود.

کاربردهای الگوی هارامی (Harami)

اکثر معامله‌گران تصور می‌کنند الگوی هارامی (Harami) فقط نشان دهندۀ بازگشت روند است. اگرچه این الگو می تواند نشان دهنده بازگشت روند یا تغییر روند جهت صعودی به نزولی یا برعکس باشد، ولی معمولاً می‌توان با کمک این الگو متوجه شد که روند حال حاضر روی نمودار به پایان رسیده است. بنابراین این الگو یک نشانه برای مشخص کردن پایان روند است.

همچنین بعد از ایجاد این الگو، نمی‌توان پیش‌بینی درستی در رابطه با مسیر و روند آینده بازار داشت. یعنی الگوها اطلاعات دقیقی در رابطه با معکوس شدن روند آینده بازار یا ادامه یافتن مسیر، در اختیار تحلیلگر قرار نخواهد داد. با توجه به نوسانات قیمتی و وضعیت بازار، ممکن است هر یک از این اتفاقات رخ دهد. در واقع این الگو نشان می‌دهد وضعیت بازار ثابت نیست و تغییرات لحظه‌ای در نمودار بازار مالی مشاهده می‌شود.

استفاده از اندیکاتورها در کنار الگوی هارامی (Harami)

معمولاً سیگنال‌های خرید و فروش توسط این الگو صادر نمی‌شود. ولی برخی از معامله‌گران با مشاهده الگوی هارامی و سیگنال بازگشتی، بلافاصله برای خرید و فروش سهام اقدام می‌کنند. در صورتی که به کمک الگوی هارامی به دنبال نقطه بازگشت روند هستید، پیشنهاد می‌کنیم از اندیکاتورها نیز برای تایید ناحیه بازگشتی استفاده کنید. همانطور که گفته شد، روبروی کندل اول یا کندل بزرگتر، یک کندل دوجی شکل کوچکتر قرار دارد که از نظر ابعاد و اندازه کوچکتر از کندل بزرگتر اولیه خواهد بود. این الگو به معامله گر نشان می‌دهد که دقیقا در چه زمانی الگوی جدید صعودی و نزولی آغاز می‌شود. زمانی که الگوی هارامی (Harami) روی نمودار ایجاد شود، معامله گران صبر می‌کنند تا روند کنونی بازار به اتمام برسد.

نکات مهم در مورد الگوی هارامی (Harami)

  • در الگو‌های هارامی (Harami) باید کندل دوم به طور کامل در دل کندل اول قرار گیرد. (می‌توانید سایه‌ها را در این فرم کلی نادیده بگیرید ولی طبیعتا حالت ایده‌آل این است که سایه‌ها نیز از این قانون پیروی کنند.)
  • کندل اول هم جهت با روند قبلی و کندل دوم هم جهت با روند جدید می‌باشد.
  • در صورت تردید در هرکدام از الگوهای هارامی (Harami) می‌توانید یک کندل دیگر نیز صبر کنید تا مطمئن شوید که بازار در جهت مورد نظر شما قرار است حرکت کند.
  • همراه بودن الگوی هارامی (Harami) با یک سطح حمایتی و مقاومتی ارزش الگو را بالا می‌برد.

هارامی (Harami) صعودی

الگوی هارامی (Harami) به دو شکل صعودی و نزولی روی نمودار بازار مالی ایجاد می‌شود. الگوی هارامی (Harami) صعودی در پایان یک روند نزولی ایجاد می‌شود. به احتمال بسیار زیاد ما بعد از ایجاد الگوی هارامی (Harami) صعودی، یک روند نزولی یا یک بازگشت قیمتی را خواهیم داشت. یعنی روند نزولی به روند صعودی تبدیل می‌شود. اطلاعات مختلفی هنگام ایجاد الگوی هارامی صعودی به دست خواهد آمد.

دلیل استفاده از اندیکاتور در کنار الگوی هارامی (Harami)

ایجاد الگوی هارامی (Harami) صعودی به هیچ وجه به نفع فروشندگان سهام نیست. این الگو یک سیگنال خرید را صادر می‌کند. بنابراین شما با تعیین حد ضرر و سود به راحتی می‌توانید به معاملات ورود کنید. اغلب افراد قبل از ایجاد روند صعودی برای خرید اقدام می‌کنند. ولی اینکه شما در طول روند صعودی چقدر سود دریافت می‌کنید، بستگی به روند بازگشتی دارد.

یعنی هر چقدر که روند بازگشتی ضعیف باشد، سودآوری شما نیز کمتر خواهد بود. به همین دلیل است که نمی‌توان از این نظر الگوی هارامی (Harami) را مورد بررسی قرار داد و باید از اندیکاتورها یا ابزارهای دیگر استفاده کرد.

هارامی (Harami) نزولی

الگوی هارامی (Harami) می‌تواند به شکل نزولی نیز روی نمودار بازار مالی ایجاد شود. شکل این الگو دقیقاً معکوس شکل الگوی هارامی صعودی است. در الگوی هارامی صعودی شمع اول به رنگ قرمز و شمع دوم که کوچکتر است، به رنگ سبز است.

ولی در الگوی هارامی نزولی شمع اول سبز رنگ و شمع دوم قرمز رنگ است. این تغییر رنگ نشان می‌دهد که ابتدا بازار در یک روند صعودی بوده و سپس روند صعودی بازار متوقف شده و الگوی بازگشتی مشاهده شده است. روند بازگشتی نزولی به علت فعالیت بیشتر فروشندگان سهام به وجود می‌آید.

نکات مهم در الگوی هارامی نزولی

  • الگوی هارامی (Harami) نزولی نشان دهنده انتهای روند صعودی و آغاز روند نزولی است. بنابراین با شناسایی این الگو می‌توان به راحتی نقطه پایان روند را مشخص کرد. با نزدیکتر شدن به نقطه پایان روند بهتر است معامله‌گران از سهام خود خارج شوند و به خرید مجدد سهام بازار نپردازند. در الگوی هارامی نزولی نیز تعیین حد سود و ضرر کمک می‌کند تا سرمایه شما حفظ شود. بنابراین این الگو دو موضوع مختلف را برای معامله گر مشخص می‌کند. اولین موضوع مربوط به نقطه پایان روند و ایجاد روند بازگشتی است.
  • مسئله دوم مربوط به سیگنال فروش است. با کمک الگو هارامی (Harami) نزولی می‌توان سیگنال فروش دریافت کرد و با توقف روند صعودی، بلافاصله از سهام خارج شد. در الگوی هارامی (Harami) نزولی نیز محل قرارگیری کندل اول و کندل دوم، تاثیر بسیار زیادی بر قدرت روند نزولی دارد. فاصلۀ بین کف قیمتی تا نقطه انتهای روند، اهمیت بسیار زیادی دارد.

اهمیت الگوی هارامی (Harami) در تحلیل تکنیکال

الگوی هارامی (Harami) اهمیت بسیار زیادی در تحلیل تکنیکال دارد. تریدرها و معامله گران تازه کار با کمک مشخصات الگوی هارامی به راحتی می‌توانند نقاط مناسب برای خرید و فروش سهام را پیدا کنند و با نزدیکتر شدن به پایان روند، به معاملات ورود کرده یا از سهام خارج شوند. الگوی هارامی صعودی و نزولی فقط در بازار ارز دیجیتال مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

الگوی هارامی (Harami) صلیبی

الگوی هارامی (Harami) فقط به دو شکل صعودی و نزولی روی نمودار دیده نمی‌شود. بلکه یکی از مشهورترین و مهمترین انواع الگو هارامی (Harami)، الگوی هارامی (Harami) صلیبی نام دارد. به این نوع الگو، الگوی هارامی (Harami) کراس نیز گفته می‌شود. البته باید بگوییم که الگوی هارامی صلیبی یک الگوی جداگانه نیست. چرا که معمولاً روی ساختار الگوی هارامی (Harami) نزولی و صعودی تشکیل می‌شود و نمی‌توان این الگو را از سایر الگوهای هارامی (Harami) جدا کرد.

کندل اول زمانی ایجاد می‌شود که قیمت باز و بسته شدن اختلاف چندانی با یکدیگر نداشته باشد. اما گاهی اوقات شرایطی در بازار ارز دیجیتال ایجاد می‌شود که قیمت‌های باز و بسته شدن بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و این تفاوت کوچک قیمتی باعث ایجاد کندل دوم می‌شود که بدنه بسیار کوچکی دارد.

گاهی اوقات اختلاف این قیمت‌ها به حدی کم است که کندل دوم شبیه به یک صلیب مشاهده خواهد شد. الگوی هارامی صلیبی ممکن است روی الگوی هارامی صعودی یا نزولی ایجاد شود. این الگو را علاوه بر بازار ارزهای دیجیتال می‌توان در بازار بورس نیز مشاهده کرد. الگوی هارامی صلیبی ممکن است در کف یا سقف روند ایجاد شود.

الگوی هارامی (Harami) از دو کندل یا دو شمع ساخته می‌شود. کندل اول ابعاد و بدنه بزرگتری نسبت به کندل دوم دارد و شمع دوم با بدنه کوچکتر در مجاورت کندل اول ایجاد می‌شود. این دو الگو رنگ متضاد یکدیگر دارند. در روند صعودی کندل اول به رنگ قرمز و کننده دوم به رنگ سبز است. ولی در روند نزولی کندل اول به رنگ سبز و کندل دوم به رنگ قرمز است.

الگوی هارامی (Harami) بهترین الگو برای مشخص کردن روند بازگشتی و نقاط مناسب برای ورود به معامله یا خروج از سهام است. الگوی هارامی (Harami) به دو صورت نزولی و صعودی روی نمودار بازار مالی تشکیل می‌شود. الگوی هارامی صعودی معمولاً روند بازگشتی صعودی را مشخص می‌کند و الگوی هارامی (Harami) نزولی برای تشخیص روند بازگشتی نزولی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الگو باید در کنار اندیکاتورهای دیگر مثل اندیکاتور میانگین متحرک برای تشخیص دقیق سیگنال‌های خرید و فروش مورد استفاده قرار بگیرد.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.