کاربرد تایم فریم در تحلیل تکنیکال

کاربرد تایم فریم در تحلیل تکنیکال

انتخاب تایم فریم مناسب اولین قدم در تحلیل تکنیکال هست!تایم فریم مدت زمانی هست که به عنوان معیار تشکیل و آپدیت نمودارها در بازارهای مالی استفاده میشه. مثلا در تایم فریم روزانه هر کندل از نمودار شامل اطلاعات قیمتی 1 روزه هست.

به این معنی که همه اطلاعات قیمت ها در یه روز معاملاتی به عنوان معیار اطلاعات هر کندل استفاده میشه. تایم فریم یا دوره زمانی نمودار یکی از اجزای اصلی تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی هست. اهمیت مبحث تایم فریم ها از اونجا مشخص میشه که خیلی از معامله گران پیوسته در حال تغییر دوره زمانی نمودار خود بوده و همچنان به فعالیت خودشون در بازار ادامه میدن. خیلی از اون ها در زمان ضرر کردن، مشکل اصلی خودشون رو تایم فریم نامناسب می دونن. فرقی نمی کنه از چه نموداری در تحلیل تکنیکال استفاده می کنین، همه اطلاعات قیمت ها بر اساس تایم فریم انتخابی شما پردازش شده و بر روی نمودار ظاهر میشه.

مفهوم تایم فریم یا دوره زمانی

به مدت زمان یک قیمت واحد در نمودار، تایم فریم گفته می‌شود. تایم فریم به شکل نمودارهای مختلف قابل مشاهده است برای مثال در یک نمودار تایم فریم 1 دقیقه‌ای، هر کندل شامل یک قیمت ابتدایی، انتهایی، بالاترین و پایین قیمت در طول 1 دقیقه است. تایم فریم‌های رایجی که استفاده می‌شوند عبارت هستند از:

  • یک دقیقه‌ای
  • پنج دقیقه‌ای
  • ده دقیقه‌ای
  • پانزده دقیقه‌ای
  • سی دقیقه‌ای
  • یک ساعته
  • یک روزه
  • یک هفته‌ای
  • یک ماهه البته دوره‌های زمانی دیگری نیز همانند تایم فریم 2 دقیقه‌ای، 3 دقیقه‌ای، 4 دقیقه‌ای، 2 ساعته، 3 ساعته و 3 ماهه وجود دارد. همچنین برخی از نرم‌افزارهای معاملاتی هم از دوره زمانی یا تایم فریم ثانیه‌ای پشتیبانی می‌کنند. اما دوره‌های زمانی ذکر شده در بالا جزء رایج‌ترین تایم فریم‌ها هستند که دوره آنها مناسب است.

همان‌طور که گفتیم تایم فریم یا یک دوره زمانی به لاین یک قیمت واحد اشاره می‌کند. در ادامه باید گفت با توجه به داده‌های موجود، این تایم فریم می‌تواند 1 ثانیه تا 1 سال یا حتی بیشتر باشد. در نظر داشته باشید هر چه دوره زمانی طولانی‌تر شود تعداد سیگنال‌هایی که نمودار تولید می‌کند کاهش می‌یابد.

انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال

انتخاب بهترین بازه زمانی برای تحلیل تکنیکال و پیش بینی روند قیمت ارز دیجیتال از اهمیت خیلی زیادی برخوردار هست. معمولا تایم فریم ها به سه دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم میشن. با این وجود هر فرد باید متناسب با استراتژی معاملاتی خاص خودش و نوع بازی که در اون فعالیت می کنه، تایم فریم مورد نظرش رو انتخاب کنه. به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به بررسی انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال بپردازیم تا با این بازه های زمانی آشنا بشین.

  • تایم فریم کوتاه مدت

یکی از انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال، تایم فریم کوتاه مدت هست که مناسب معامله گران و تریدرهایی هست که به صورت دائمی در بازار فعالیت می کنند و زمان زیادی رو در معامله گری سپری می کنند. نکته مهم درباره این دسته از تایم فریم ها این هست که به دلیل بازه زمانی کوتاهی که برای اون ها انتخاب میشه، جزئیات بیشتری از نمودار به نمایش در میاد. به این ترتیب میشه سیگنال های زیادی از نمودار استخراج کرد.

  • تایم فریم میان مدت

یکی دیگه از انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال، تایم فریم میان مدت هست که می تونین ازش استفاده کنین. تایم فریم های میان مدت معمولا روی بازه های زمانی بین پانزده دقیقه تا یه روز تقسیم میشن. تریدرهایی که از این نوع تایم فریم ها استفاده می کنند، نیاز به رصد دائمی بازار ندارن و می تونن با استفاده از تحلیل بنیادی در کنار اخبار اقتصادی پیرامون دارایی اقدام به معامله در بازار کنند.

  • تایم فریم بلند مدت

تایم فریم بلند مدت هم یکی دیگه از انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال هست. توجه داشته باشین که تایم فریم بلند مدت از روزانه شروع میشه تا ماهانه ادامه پیدا می کنه. استفاده از این تایم فریم ها بیشتر مناسب تریدرهایی هست که به دنبال تحلیل رفتار ارز دیجیتال در بلند مدت هستن. به این ترتیب میشه تصویری از عملکرد قیمتی اون به دست آورد. البته خیلی از تحلیلگران بنادی هم نیم نگاهی به نمودار قیمت ارز دیجیتال در تایم فریم های بلند مدت میندازن.

چرا تایم فریم در تحلیل تکنیکال مهم و کاربردی است؟

انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال همیشه با استرس و دل نگرانی همراه است ولی با انتخاب یک تایم فریم مناسب در تحلیل تکنیکال می‌توان این اضطراب را کاهش داد و با انرژی بهتر و بیشتری به ترید مشغول شد. دو عامل سبک معاملاتی و زمان شروع معامله بیشتری تاثیر را در بازدهی سرمایه‌گذاری دارند.

تایم فریم در تحلیل تکنیکال بسیار مهم است زیرا اگر معامله‌گران مبتدی تایم فریمی مناسب شخصیت خود انتخاب نکنند و بر این باور باشند که تایم فریم‌های کوتاه مدت سود بهتری برای آنها به ارمغان می‌آورد و در نهایت به نتیجه دلخواه خود نرسند، بدون‌شک دچار سرخوردگی و ناامیدی می‌شوند.

البته که انتخاب نوع تایم فریم به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی به هرحال تریدر باید در انتخاب دوره زمانی مورد نظرش دقت زیادی به خرج دهد. برای مثال ممکن است تایم فریم‌های ساعتی سازگاری بهتری داشته باشند و بازدهی بیشتری را به ارمغان آورند.

نکته دیگری که در مورد تایم فریم‌ها وجود دارد مربوط به تعداد پایین سیگنال‌ها حاضر در آنها است، ولی شما زمان بیشتری برای تحلیل بازار خواهید دشت. در نهایت می‌توان گفت با اینکه تایم فریم اهمیت بسیاری در تحلیل تکنیکال دارد ولی با توجه به سلیقه و سبک معاملاتی افراد می‌توان یکی از دوره‌های زمانی را انتخاب کرد.

بررسی تفاوت‌های میان انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال

اکنون که با انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال و اهمیت آنها آشنا شدید، بد نیست تفاوت‌های موجود میان این دوره‌ها زمانی را نیز بدانید. هر یک از این دوره‌های زمانی به استراتژی و سبک معاملاتی خاصی نیاز دارند. در ادامه این بخش برخی از این تفاوت‌ها را به طور خلاصه ذکر می‌کنیم:

  • تایم فریم‌های کوتاه مدت سیگنال‌های بیشتری دارند ولی تریدرها زمان کمتری برای تصمیم‌گیری خواهند داشت. در حالی که در تایم فریم‌های بلند مدت معامله‌گر زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری و اجرای معامله خود دارد.
  • تایم فریم‌‎های کوتاه مدت برای تریدرهایی که اهل نوسان‌گیری بازار هستند، گزینه مناسبی خواهد بود در حالی که تایم فریم‌های بلند مدت بیشتر به تحلیل اخبارها و داده‌های بنیادی مشغول است.
  • در تایم فریم‌های کوتاه مدت معامله‌گران باید به طور دائم روند بازار را مورد بررسی قرار دهند و حتی کوچک‌ترین و جزئی‌ترین تغییرات بازار را تحلیل کنند. اما در دوره‌های زمانی بلند مدت تریدرها به بررسی روزانه روند بازار نیازی ندارد.
  • در طول دوره‌های زمانی کوتاه تریدرها باید به کارمزدها نیز توجه داشته باشند و اغلب در معاملاتی که کارمزد کمتری دارند شرکت کنند. در تایم فریم‌های بلند مدت نیز معامله‌گران باید تنها بر روی خرید سهم یا رمز ارز مورد نظر خود تمرکز کنند تا سود دلخواهشان را به دست آورند.

چهار عامل موثردر تشخیص بهترین تایم فریم برای تحلیل تکنیکال

تشخیص بهترین تایم فریم در انجام معاملات بسیار مهم است زیرا دوره زمانی منتخب باید با مدل و سبک معاملاتی شما مطابقت داشته باشد. برای برخی از تریدرهای عجول و پر ریسک یک تایم فریم 5 دقیقه‌ای با فرکانس بالای معاملاتی بهترین گزینه خواهد بود.

در حالی که برای برخی دیگر که طبیعت آرام‌تری دارند تایم فریم 30 دقیقه‌ای که دوره زمانی 5 دقیقه‌ای را نیز در بردارد گزینه بهتری محسوب می‌شود. از آنجایی که بسیاری از تریدرهای مبتدی بر این باور هستند که دوره زمانی کوتاه‌تر سود بهتری دارد، ممکن است حتی تریدرهای بلند مدت نیز وسوسه شوند و تایم فریم کوتاه مدت را بهترین گزینه بدانند.

در نظر داشته باشید، تایم فریم کوتاه مدت همیشه سودآور نیست. برای تشخیص یک تایم فریم مناسب و بهترین دوره زمانی باید به عوامل زیر توجه داشته باشید:

  • قیمت ورودی
  • سطح توقف بازار
  • قیمت هدف در دسترس تریدرها
  • نوسانات حاضر در دوره زمانی مورد نظر

ر صورتی که نوسانات دوره‌های زمانی سریع‌تر رخ دهند و البته دامنه‌های کوچک‌تری داشته باشند، می‌توان گفت سیر نزولی را در پیش خواهیم داشت. در چنین شرایط اغلب سود موجود از تریدها خرج می‌شود. البته که نوسانات موجود در قیمت‌های ورودی و خروجی می‌توانند بر روی نسبت ریسک به پاداش تاثیرگذار باشند.

بهترین تایم فریم برای نوسان‌گیری بازار ارزهای دیجیتال

یکی از نکات اصلی در مورد موضوع دوره زمانی به استفاده درست و شناخت کافی آن است که در طول معاملات می‌تواند منجر به کسب سود شود. در ضمن نوسان‌گیری نیز یکی از روش‌های معاملاتی پر کاربرد در بازار ارزهای دیجیتال است که بسیاری از تریدرهای کوتاه مدت یا بلند مدت از آن استفاده می‌کنند.

در این بخش قصد داریم به بهترین تایم فریم برای نوسان‌گیری بازار رمز ارزها اشاره کنیم. البته که به طور دقیق نمی‌توان بهترین تایم فریم این بازار را تشخیص داد و معرفی کرد ولی نوسان‌گیری بازار ارزهای دیجیتال نیز همانند سایر بازارهای بورسی و مالی به بهترین تایم فریم نیاز دارد.

به طور خلاصه می‌توان گفت در بازار ارزهای دیجیتال طی معاملات بلند مدت، تایم فریم 1 ماهه گزینه مناسبی است ولی در دوران نوسان‌گیری این بازار و طی معاملات لحظه‌ای بهتر است از تایم فریم‌های کوتاه مدت همانند دوره زمانی 5 دقیقه‌ای، 15 دقیقه‌ای یا 30 دقیقه‌ای کمک گرفت.

در نهایت اینکه اغلب موارد تایم فریم‌های کوتاه مدت ذکر شده در بالا برای تصمیم‌گیری سریع و بازارهای پرریسک گزینه مناسبی به حساب می‌آیند زیرا با توجه به تغییرات نوسانی می‌توان دوره‌های زمانی را مشاهده کرد.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.