قوانین ارز دیجیتال
قوانین مالی سنتی از جمله قوانین صرافیها، بانکها و قوانین انتقال پول، ارزهای دیجیتال را تحت پوشش خود قرار نمی دهند زیرا مدیریت و کنترل رمز ارزها بر عهده هیچ دولت یا بانک مرکزی نیست. ارزهای دیجیتال بر اساس قوانین ایالات متحده،
به عنوان نوعی اوراق بهادار شناخته شده اند، بنابراین قانون گذاری کریپتو شاخهای از قوانین اوراق بهادار می باشد. این قانون گذاری صرفا شامل دستورالعملهایی می باشد که تعیین کننده نحوه استفاده از آنها در شرایط مختلف است. قانون گذاری در رمز ارز به ویژه در زمینه هایی مانند عرضه اولیه کوین و داراییهای دیجیتال دیگر، در حیطه بخش قانونگذاری کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) قرار دارد. ارزهای دیجیتال از نظر این کمیسیون، اوراق بهادار هستند، بنابراین قانون گذاری آنها باید با قوانین اوراق بهادار صورت بگیرد. این کمیسیون همچنین قانون گذاری همه تراکنشهای مربوط به توکنها یا کوینهای یک عرضه اولیه را انجام می دهد. به طور کلی قوانین ارز دیجیتال شامل مجموعهای از قوانین و مقررات مدون است که بر شیوههای ایجاد، استفاده و تجارت ارزهای دیجیتال و فناوریهای مبتنی بر بلاک چین حاکم است. یک حوزه قضایی دولتی معمولا تنظیم این قانون را بر عهده دارد و همچنین مفاد آن در کشورهای مختلف، متفاوت است. در برخی از کشورها کریپتوکارنسی شکل قانونی به خود نگرفته،
اصطلاحات حقوقی مورد استفاده در قانون ارزهای دیجیتال
در حوزه ارزهای دیجیتال اصطلاحات حقوقی متعددی وجود دارد که از میان آنها می توان به عرضه اولیه کوین (ICO)، مشاوران سرمایه گذاری خودکار، تامین مالی بازار دیجیتال، چارچوب سیاست فهرست کوین، دفتر توزیع شده و صرافی ارزهای دیجیتال اشاره کرد.
انواع قوانین ارز دیجیتال
از جمله قوانین ارز دیجیتال می توان به انطباق توکن و کوین، مقررات فروش ارزهای دیجیتال، قانون اوراق بهادار ارزهای دیجیتال، قانون انتقال ارزهای دیجیتال، قانون مبارزه با پولشویی در مورد ارزهای دیجیتال، قانون مالیات بر ارزهای دیجیتال، قانون ارتقاء ارزهای دیجیتال، قانون مالکیت و صدور مجوز ارزهای دیجیتال، الزامات گزارش ارزهای دیجیتال، محدودیت ها و اعلامیه های مرزی ارزهای دیجیتال، برنامه ریزی املاک برای ارزهای دیجیتال، مقررات استخراج ارزهای دیجیتال و همچنین مقرارت مربوط به عرضه اولیه کوین (ICO) اشاره کرد.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) با توجه به چارچوب تجزیه و تحلیل قرارداد سرمایه گذاری دارایی های دیجیتال، برای تعیین اینکه آیا یک ICO یک اوراق بهادار است، از "آزمون هاوی" استفاده می کند. انتظار سود بخش مهمی از آزمون هاوی می باشد. اگر یک ICO به عنوان یک اوراق بهادار تعیین شود، باید ثبت شود و تعهدات گزارشگری را با کمیسیون بورس و اوراق بهادار انجام دهد.
رویدادهای قابل توجه کمیسیون بورس و اوراق بهادار
کمیسیون بورس و اوراق بهادار نیاز به ثبت هر ارز مجازی یا دارایی دیجیتال معامله شده در ایالات متحده دارد. همچنین کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) و کمیسیون بورس و اوراق بهادار، همکاری هایی با یکدیگر در زمینه مسائل نظارتی ارزهای دیجیتال دارند. در مارس سال 2018، ارز دیجیتال بر اساس حکم یک قاضی فدرال ناحیه شرقی نیویورک، به عنوان یک کالا تنظیم می شود و تحت صلاحیت CFTC قرار می گیرد. در نتیجه این حکم و استفاده از ارز دیجیتال به عنوان یک سرویس انتقال پول، کمیسیون بورس و اوراق بهادار بر تراکنش های ارزهای دیجیتال، نظارت مستقیمی ندارد. البته کمیسیون بورس و اوراق بهادار بر ICO ها نظارت می کند. این کمیسیون در ژوئیه 2019، اقدام به انتشار "چارچوب تجزیه و تحلیل "قرارداد سرمایه گذاری" دارایی های دیجیتال کرد که جهت اعمال قوانین فدرال اوراق بهادار برای ICO ها، چارچوبی ارائه می دهد.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار در اکتبر 2018، اقدام به راه اندازی مرکز استراتژیک برای نوآوری و فناوری مالی (FinHub) کرد که به عنوان یک منبع عمومی برای مسائل و ابتکارات مربوط به فین تک SEC عمل می کند. در سال 2019، FinHub در زمینه بلاک چین، دارایی های دیجیتال و دفتر کل توزیع شده، یک ابتکار مشارکت عمومی را آغاز کرد. این ابتکار به صورت رویدادها، انتشارات و انجمن های عمومی برگزار شد.
CFTC، شبکه اجرای جرایم مالی و SEC، در اکتبر 2019، بیانیه مشترکی صادر کردند. آنها در این بیانیه مشترک به تشریح تعهدات گزارش و ثبت ارز دیجیتال و دارایی های دیجیتال تحت قانون رازداری بانکی که در برابر تامین مالی تروریسم و پولشویی محافظت می کند، پرداختند.
حقوق قضایی مربوط به ارزهای دیجیتال (ایالات متحده آمریکا)
ارزهای دیجیتال تحت تعدادی از قوانین فدرال در ایالات متحده تنظیم می شود. SEC از سال 2013، تعدادی از افراد و شرکت ها را در پرونده های قضایی مربوط به ارزهای دیجیتال، متهم کرده است. تعدادی از افراد خصوصی و سازمانهای دولتی از جمله وزارت دادگستری ایالات متحده (DOJ) و CFTC، کمیسیون تجارت فدرال (FTC) و همچنین دولتهای ایالتی نیز در رابطه با استفاده و تجارت ارزهای دیجیتال شکایت کردهاند.
سازمان های نظارتی بر روی قوانین ارز دیجیتال
سازمان های نظارتی متعددی بر روی قوانین ارز دیجیتال نظارت دارند که از جمله آنها می توان به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، کمیسیون تجارت کالاها و معاملات آتی ایالات متحده (CFTC)، کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده (FTC)، وزارت خزانه داری ایالات متحده، خدمات درآمد داخلی ایالات متحده (IRS)، کمیته بانکداری، مسکن و امور شهری ایالات متحده، شبکه جهانی نوآوری مالی (GFIN)، شبکه اجرای جرایم مالی ایالات متحده، Unidad de Información Financiera (UIF)، بانک مرکزی آرژانتین، اداره پولی برمودا، کمیسیون ملی اوراق بهادار و بازار سهام (NSSM) و بانک ملی اوکراین اشاره کرد. هر کدام از این سازمان ها به نحوی برای اجرای درست قوانین ارز دیجیتال نقش مهمی را ایفا می کنند.
قوانین ارز دیجیتال بر اساس کشورهای مختلف
ارزهای دیجیتال توسط هر کشور یا حوزه قضایی متفاوت تنظیم می شود. در برخی از کشورها اشکال مختلفی از ارزهای دیجیتال به عنوان پول قانونی به رسمیت شناخته می شوند. در برخی دیگر، همه انواع تراکنش های ارزهای دیجیتال غیر قانونی هستند. در این میان نیز کشورهای متعددی هم هستند که از ارز های دیجیتال به طور کامل در تمام معاملات پشتیبانی می کنند.
وضعیت فعلی قانون گذاری ارزهای دیجیتال
در کشورهای مختلف، وضعیت فعلی قانون گذاری ارزهای دیجیتال، متفاوت است. به طوری که ارزهای دیجیتال در بعضی از کشورها ممنوع و در بعضی دیگر قانونی می باشد. کشور چین از جمله کشورهایی می باشد که استخراج و معامله ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است. برخی از کشورها مانند کره جنوبی نیز تعداد محدودی از آنها مانند بیت کوین را مجاز اعلام کرده است. ایالات متحده نیز برای ارزهای دیجیتال، چهارچوب قانونی جدیتر و دقیقتری را در نظر گرفته است. بنابراین بهعنوان دوستانه ترین کشور نسبت به این دارایی ها شناخته میشود.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.