استراتژی های سود گرفتن از ریزش ارز دیجیتال

استراتژی های سود گرفتن از ریزش ارز دیجیتال

سقوط بازار اتفاقی است که می‌تواند عملکرد رمز ارزها را تغییر دهد. ریزش در بازار کریپتو نشان‌دهنده رسیدن به کف‌های قیمتی و رویدادی غیر قابل پیش‌بینی است. البته با اینکه به باور خبرگان افت قیمت در بازار تحت تاثیر روندهای جستجوهای اینترنتی و اجتماعی قرار دارد،

اما در حقیقت این دو موضوع همبستگی آنچنان زیادی با یکدیگر ندارند.اخبار ضرردهی‌ها به محض ریزش بازار منتشر می‌شود، اما افراد باهوش می‌توانند از طریق استراتژی‌های خاص حتی از ریزش بازار کریپتو هم کسب سود کنند. رمز ارزها دارایی‌های نوسانی نامشهود هستند. ارزهای دیجیتال می‌توانند طی یک شب دچار ریزش یا افزایش قیمت شوند. از طرفی با وجودی که سقوط یا رشد بازار ارزهای مجازی قابل پیش بینی نیست، اما امکان مدیریت آن‌ها توسط یک سری از استراتژی‌ها وجود دارد. ولی قبل از آن با استراتژی‌های شورت کردن آشنا می‌شویم. بازار کریپتوکارنسی یکی از پرنوسان‌ترین بازارهای موجود است و ممکن است قیمت یک ارز دیجیتال چندین مرتبه در طول روز دچار تغییر و نوسان شود. از طرفی، افراد زیادی فکر می‌کنند که تنها افزایش قیمت می‌تواند منجر به سود در این بازار شود. جالب توجه است که می‌توانیم ز افت قیمت‌ها در یک بازار ریزشی نیز، سود کسب کنیم. برای این کار باید از استراتژی‌های شورت کردن استفاه کنیم. با یادگیری این استراتژی‌ها می‌توانید از ریزش بازار ارز دیجیتال درآمد کسب کنید. پیش از این که مفهوم شورت کردن معامله را توضیح دهیم، در مورد بازارهای یک‌طرفه و دوطزفه صحبت می‌کنیم. پیرامون سود و زیان در این پوزیشن آشنا می‌شویم. به روش‌ها و کاربردهای شورت‌ کردن می‌پردازیم و با سناریوهای احتمالی آن آشنا می‌شویم. سپس به مزایا و معایب استراتژی شورت اشاره می‌کنیم و مواردی را بیان می‌کنیم که بر افزایش پوزیشن‌های شورت تأثیر می‌گذارند.

سقوط بازار ارز دیجیتال به چه معناست؟

بیت کوین و آلت کوین‌ها ذاتا دارای نوسان هستند. بنابراین، تغیر قیمتشان در بازار هم طبیعی است. با این وجود، زمانی می‌گویند یک دارایی سقوط کرده است که قیمت آن در یک روز 10 درصد کاهش یابد. تغییرات و رخدادهای ناگهانی بر بازار کریپتو تاثیرگذارند و منجر به فعال‌سازی ریزش، رسیدن به کف قیمت و اصلاح می‌شوند.

از جمله بارزترین سقوط های بازار ارزهای دیجیتال مربوط به 10 آوریل 2013 (21 فروردین 92) است، زمانی که فین‌سن آمریکا (شبکه مقابله با جرائم مالی) الزام صرافی‌ها بر ثبت به‌عنوان انتقال‌دهنده پول را اعلام کرد. این خبر باعث ریزش قیمت بیت کوین از 259.34 دلار به 70 دلار شد که نشان‌دهنده سقوط 73.1 درصدی طی 24 ساعت بود.

سقوط ها، ریزش ها، ضررها، سودآوری‌های هنگفت و اصلاح‌ها، چیزهایی جدیدی برای سرمایه گذاران قدیمی بازار نیستند. با این حال، شاید این اتفاق برای سرمایه گذاران جدید کمی گیج‌کننده باشد. درک آگاهانه و دقیق بازار به همراه استراتژی‌ها، تصمیمات و اقدامات هوشمندانه می‌تواند به سود گرفتن حتی در هنگام ریزش بازار ارز دیجیتال کمک کند. بنابراین بهتر است ابتدا با دلایل پشت‌پرده سقوط بازار رمز ارزها و استراتژی‌های برخورد با آن آشنا شویم.

آشنایی با شورت کردن

ابتدا بهتر است با مفهوم بازارهای یک‌طرفه و دوطرفه آشنا شویم. وقتی تنها با افزایش یک سهم یا توکن در بازار به سود برسیم، یک بازار یک‌طرفه‌ داریم. برای مثال توکنی را خریداری می‌کنید و منتظر رشد آن هستید تا سود کسب کنید و در صورتی‌که قیمت توکن، کاهش یابد، متضرر خواهید شد. در مقابل، بازارهای دوطرفه بازارهایی هستند که به شما این امکان را می‌دهند بتوانید حتی از ریزش قیمت‌ها نیز سود کسب کنید.
در دنیای کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال با یک بازار دوطرفه روبه‌رو هستیم. در این نوع بازار با پیش‌بینی درست افت قیمت و شورت کردن دارایی، از کاهش قیمت توکن، سود می‎برید. پس شورت کدن نوعی استراتژی در معامله است که با حدس زدن این که قیمت یک دارایی کاهش خواهد داشت، به شما در کسب سود کمک می‌کند. گاهی به شورت کردن، فروش استقراضی، short کردن، موقعیت یا پوزیشن شورت، معاملات شورت و عباراتی این چنینی گفته می‌شود که همگی یک مفهوم را بیان می‌کنند.
حالا ببینیم این استراتژی چه مفهومی دارد. فرض کنید یک سرمایه‌گذار با بررسی به این نتیجخ برسد که قیمت یک نوکن خاص، کاهش می‌یابد. او یک پوزیشن شورت باز می‌کند و با قرض گرفتن یک توکن و فروشش در بازار به قیمت روز، سود می‌برد. در حقیقت، پس از افت قیمت، توکن‌های قرضی را با قیمت کم‌تری خریداری نموده و نسبت به بازپرداخت قرض خود اقدام خواهید کرد.سود شما ناشی از تفاوت قیمت خرید و فروش توکن قرضی است. برای این کار می‌توانید از لوریج یا اهرم (Leverage) استفاده کنید که در این صورت، مقدار سود یا زیان شما چند برابر خواهد شد. در این فرآیند ابتدا از صرافی، توکن قرض می‌گیرید تا پوزیشن شورت باز کنید. حالا باید منتظر بمانید تا مطابق حدستان قیمت توکن کاهش یابد. اینجا است که باید پوزیشن خود را در قیمت کم‌تری ببندید، توکن‌ قرضی را پس دهید و سودتان را بردارید. به مجموع این موارد، باز کردن موقعیت شورت یا شورت کردن می‌گویند. بیایید در قالب یک مثال این فرآیند را بیشتر توضیح دهیم. سرمایه‌گذاری به نام برایان را تصور کنید که می‌خواهد روی یک توکن مثل لونا موقعیت شورت باز کند. او حدس می‌زند لونا در چهار ماه آینده با ریزش و افت قیمت مواجه خواهد شد. او پیشبینی کرده است، اگر قیمت لونا ایکس دلار باشد، روندی کاهشی خواهد داشت. بنابراین، صد واحد از این توکن را قرض می‌کند و در بازار با قیمت روز به فروش می‌رساند. در این معامله او صد ایکس دلار کسب کرده است. رفته رفته روند نزولی قیمت لونا آغاز می‌شود و چهار ماه بعد قیمت لونا به یک دوم ایکس می‌رسد. در اینجا برایان توانسته علاوه بر پس دادن قرض خود، یعنی صد توکن لونا، پنچاه توکن لونا سود کسب کند. اگر حدس او اشتباه باشد و قیمت توکن اسقراضی بالاتر برود، در یان صورت، برایان متضرر خواهد شد.

علل ریزش در بازار رمز ارزها

قیمت ارزهای دیجیتال مستقل از عوامل اقتصاد کلان و برخی از دیگر فاکتورها نظیر نرخ بهره، تورم و موارد دیگر است. کریپتو کوانت (CryptoQuant)، یکی از شرکت‌های تامین داده حوزه رمز ارزها، نسبت لوریج بیت کوین (BTC Leverage Ratio) خود را منتشر کرده است که طی آغاز سال میلادی جاری در بالاترین مقدار خود قرار داشت و نشانی از اضافه شدن سرمایه گذاران جدید به بازار بود. در بازارهای سنتی، استفاده از مقروضات برای آغاز خرید اوراق فیوچرز امری عادی است.

در بازار کریپتو هم تریدرها می‌توانند با چنین اقدامی به بازار ورود کرده و ریزش قیمت‌های آتی حاصل از فروش توسط ماینرها را محدود کنند. این امر نیز می‌تواند در نهایت به نوسانات کوتاه مدت منجر شود. با افت بیشتر قیمت، عادی است که هولدرهای اوراق فیوچرز دارایی خود را لیکویید کرده و با خروج از بازار، باعث سقوط بیشتر قیمت شوند.

علاوه بر این، قوانین حوزه ارزهای دیجیتال در هر کشوری متفاوت است. موسسات مالی حدود 30 کشور جهان نظیر چین، عراق، بنگلادش، الجزایر و مصر فاصله بسیار زیادی با استخراج کریپتو و بازار رمز ارزها دارند. یکی دیگر از دلایل سقوط بازار ارز دیجیتال این است که با ریزش بازار سهام، رمز ارزها هم عملکرد خوبی ندارند. این امر حفظ هویت را برای کریپتوکارنسی‌ها دشوار می‌سازد.

یکی دیگر از عوامل محرک ریزش بازار ارز دیجیتال، رخنه‌های امنیتی به شبکه‌های بلاک چینی است. فرض کنید یک نقص امنیتی در شبکه بیت کوین پیدا شود. این خبر ماینرهای این رمز ارز را تحت تاثیر قرار داده و فروش‌های هنگفت را به دنبال خواهد داشت. ارزهای مجازی برخلاف سهام دارای پشتونه نیستند و تنها عامل محرکشان احساسات سرمایه گذاران است.

علاوه بر این فاکتورها، اینفلوئنسرهای صنعت کریپتو نیز با انتشار تنها یک توییت باعث ورود ناگهانی سرمایه به بازار و افزایش نوسانات می‌شوند. رشد محبوبیت میم کوین‌ها و کاربردهای جزبی برخی از کوین‌ها هم سوال برانگیز است که افول بازار را به دنبال دارد. با این وجود، با استفاده از استراتژی‌های مناسب، ریزش بازار ارز دیجیتال فرصت خوبی برای کسب سود به همراه دارد.

سقوط بازار ارزهای دیجیتال پس از جنگ روسیه و اوکراین

با افزایش تنش‌ها پس از حمله روسیه به اوکراین، کل بازار کریپتو حدود 10 درصد سقوط کرد. طی 24 ساعت، بیت کوین 8.5 درصد، اتریوم 12.7 درصد، آوالانچ 18.2 درصد، سولانا 12 درصد، بایننس کوین 11.4 درصد، کاردانو 18 درصد، شیبا اینو 18.9 درصد، ترا 9.5 درصد، دوج کوین 16.7 درصد و پولکادات 16.2 درصد افت ارزش را تجربه کردند.

پیش‌بینی‌های سال جدید هم از فرارسیدن زمستان کریپتو بعدی خبر می‌داد و ترس از این اتفاق هم پس از این حمله شدت گرفت. با آغاز «عملیات ویژه نظامی» روسیه، اکثر رمز ارزهای بزرگ مانند بیت کوین و اتریوم، به کف ماهانه خود رسیدند و بیش از 200 میلیارد دلار از بازار ارز دیجیتال خارج شد. نه تنها کریپتو، بلکه این جنگ تمام دارایی‌های دیجیتال را تحت تاثیر قرار داد و کاهش قیمت‌ها را رقم زد. سرمایه گذاران نیز برای محافظت از پورتفوهای خود، فروش را آغاز کردند.

با این وجود، اخیرا بازار ارزهای دیجیتال نقشه جنگ را تغییر داده؛ بانک‌ها عملکرد خوبی ندارند و نقل و انتقالات و ذخیره پول فیزیکی بسیار ریسکی و خطرناک شده است. بنابراین، کشورها به دارایی‌های مجازی روی آورده‌اند.

تازه‌ترین گزارش منتشرشده توسط شرکت کوین‌شرز (Coinshares) نشان می‌دهد که حجم معاملات در اوکراین 107 درصد و در روسیه 231 درصد افزایش یافته است. با اینکه شرکت‌های فناوری بزرگ نیز از روسیه خارج شده و نسبت به تنش‌ها موضعی خنثی گرفته‌اند، اما کریپتو همچنان در این میدان باقی مانده است.

استراتژی های سود گرفتن از ریزش ارز دیجیتال

سقور بازار اتفاقی است که می‌تواند عملکرد رمز ارزها را تغییر دهد. ریزش در بازار کریپتو نشان‌دهنده رسیدن به کف‌های قیمتی و رویدادی غیر قابل پیش‌بینی است. البته با اینکه به باور خبرگان افت قیمت در بازار تحت تاثیر روندهای جستجوهای اینترنتی و اجتماعی قرار دارد، اما در حقیقت این دو موضوع همبستگی آنچنان زیادی با یکدیگر ندارند.

اخبار ضرردهی‌ها به محض ریزش بازار منتشر می‌شود، اما افراد باهوش می‌توانند از طریق استراتژی‌های خاص حتی از ریزش بازار کریپتو هم کسب سود کنند.

هولد دارایی‌ها در هنگام ریزش بازار کریپتو

هیچ‌کس نمی‌تواند طول مدت سقوط بازار را پیش‌بینی کند. بنابراین گاهی اوقات منفعل ماندن در یک بحران اقتصادی بهترین کاری است که افراد می‌توانند انجام دهند. در این استراتژی باید ارزهای خود را طی سقوط بازار نگه دارید. اگر قرار نیست کوین‌هایتان را زیر قیمت خرید بفروشید، پس ضرر کردن هم منطقی نیست.

هیچ کاری نکردن هم یکی از استراتژی‌های مناسب برای غلبه بر ریزش بازار ارز دیجیتال است. به باور متخصصان، اگر کیف پولی دارای رمز ارزهای خوب و قوی باشد، شانس پیروزی به هنگام سقوط بازار بیشتر می‌شود. به گفته آقای زیوکوفسکی، هادل کردن 5 رمز ارز برتر بازار بهترین اقدام در این شرایط است. یکی از این متخصصان نیز این استراتژی را رویکردی کلاسیک نامیده است.

شورت کردن (Shorting) برای کسب سود از ریزش بازار ارز دیجیتال

شورت کردن مشابه «قرض کردن دارایی‌ها و فروش آن‌ها، و سپس خرید دوباره در قیمتی پایین‌تر با هدف پس دادن دارایی‌های مقروض به مالک آن‌هاست». البته شورتینگ یک استراتژی ریسکی است، اما در صورت اجرای صحیح می‌تواند سودآوری خوبی در هنگام سقوط بازار ارزهای دیجیتال برای شما به همراه داشته باشد، اما می‌تواند منجر به ضرردهی هنگفت هم شود.

به دلیل نیازمندی استراتژی شورتینگ به مهارت بالا، تریدرهای کارکشته از این رویکرد استفاده می‌کنند. شما می‌توانید این استراتژی را در صرافی‌های مختلفی مانند بایننس، بیتفینکس و صرافی‌های ایرانی مانند اکسچینو انجام دهید.

تبدیل رمز ارزها به پول فیات

ریزش بازار ارزهای دیجیتال را می‌توان با خروج از بازار و تبدیل دارایی‌ها به پول فیات جبران کرد. به گفته تام انکینگ (Tom Enneking)، استاد دانشگاه ماریان (Marian)، در مدیریت سرمایه از این روش استفاده می‌شود. به گفته متخصصان، داشتن یک استراتژی مناسب و دانش درباره بازار و زمان ورود و خروج، از الزامات فعالیت در این حوزه است. یک نشانه هشداردهنده این است که شما باید فقط پولی که قادر به از دست دادن هستید را وارد این بازار کنید.

روش های شورت کردن

با کمک روش‌های مشهوری مثل معاملات مارجین (Margin Trading)، فیوچرز(Futures) و خرید و فروش توکن‌های اهرم‌دار می‌تونیم با شورت کردن از ریزش بازار ارز دیجیتال کسب درآمد کنیم. در ادامه به معرفی هر کدام از این ورش‌ها می‌پردازیم:

معاملات مارجین (Margin Trading) می‌توانیم بگوییم که ساده‌ترین روش شورت کردن انجام معاملات مارجین است. با این روش به راحتی از یک صرافی توکن قرض کرده و معامله خود را انجام دهید. با انجام معامله، ضمن این که سفارش‌تان از طریق دفتر سفارش‌ها انجام می‌شود، سود هم کسب می‌کنید. از صرافی‌های فعالی که به شما در انجام معاملات مارجین کمک می‌کنند، می‌توان به صرافی‌هایی مانند بایننس(Binance)، پایم‌ایکس‌بی‌تی(PimeXBT)، ای‌تورو (Etoro)، زنا (XENA) سی‌ای‌‌ایکس آی‌او بیت‌مکس (Bitmex) اشاره کرد.

معاملات آتی یا فیوچرز (Futures) در این نوع معامله بر خلاف معامله مارجین، خرید و فروشی اتفاق نمی‌افتد، بلکه تنها قیمت پیش‌بینی می‌شود. تمام کارها به صورت مجازی انجام می‌شود و خبری از پول واقعی نیست. در یک معامله آتی خریدار توافق می‌کنید تا قرارداد یک دارایی مثل توکن خاصی را بخرید. البته، در این قرارداد حتما باید زمان و قیمتی که این دارایی فروخته می‌شود، تعیین شود. باید دقت داشته باشید که در یک فروش شورت ممکن است با ضرر زیادی مواجه شوید، زیرا از نظر تئوری امکان دارد قیمت توکن تا بینهایت بالا برود.

خرید و فروش توکن های اهرم دار (Leverage) در این روش می‌توانید با خرید و فروش توکن‌های اهرم‌شده در بعضی از صرافی‌ها، کسب درآمد کنید. برای مثال در صرافی بایننس اگر انتهای توکن آپ (Up) و داون (Down) داشته باشد، اهرم‌دار است. برای شورت کردن باید توکن‌های داون خریداری کنید. در این صورت، اگر بازار ریزش کند، سود خواهید برد. بالعکس، قیمت توکن‌های آپ کم می‌شود و سرمایه‌گذار ضرر خواهد کرد. در اینجا شما خود توکن‌ها را خریداری می‌کنید.

معاملات اختیار خرید و فروش (Call and put options) در این نوع معاملات نیز می‌توانید با شورت کردن درآمد کسب کنید. کافی است تا یک درخواست فروش ایجاد کنید تا در اینده توکن خود را بفروشید. صرافی‌های زیادی معاملات اختیار را انجام می‌دهند. البته، هزینه و ریسک بالایی دارد. در بازارهای صعودی، توکن‌های داون و پوزیشن‌های شورت با ضرر همراه هستند. برای همین باید نقطه ورود برای ایجاد پوزیشن شورت و خرید توکن داون به دقت تعیین شود.

معاملات در بازارهای پیش بینی در این نوع از معاملات که به تازگی در حوزه کریپتو وارد شده‌اند، می‌توانیم از شورت کردن استفاده کنیم. بازارهای پیش‌بینی به سرمایه‌گذاران این اجازه را می‌دهند تا برای ایجاد یک شرط‌بندی بر اساس نتیجه یک رویداد اقدام کنند. برای این کار کافی است مارجین و درصد مشخص کنید. در این صورت، اگر کسی شروط معامله را بپذیرد، وارد معامله می‌شوید. اگر پیش‌بینی درستی انجام داده باشید، سود می‌برید و در غیر این صورت، متحمل زیان خواهید شد. یکی از بهترین نمونه‌های بازارهای پیش‌بینی وبسایت پردیکشنس (Predictious) است.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.