اهمیت دوره‌های زمانی (تایم فریم‌ها) در تحلیل تکنیکال

اهمیت دوره‌های زمانی (تایم فریم‌ها) در تحلیل تکنیکال

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال به اندازه خود تحلیل اهمیت دارند.مبتدی‌ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریم‌های دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می‌کنند و اندیکاتورهای خود را روی آن اعمال می‌کنند. در صورتیکه با در نظر داشتن تایم فریم‌های

دیگر، دید بهتری نسبت به روند می‌توان داشت.یکی از دلایلی که موجب می‌شود تریدرها به اندازه‌ای که باید موفق نباشند این است که معمولا تایم فریمی را برای معاملات‌شان انتخاب کرده‌اند که مناسب‌شان نیست.

تریدرهای تازه کار زود می‌خواهند پولدار شوند به همین دلیل سراغ تایم فریم‌های کوچک مثل یک دقیقه یا پنج دقیقه می‌روند. در نهایت سرخورده می‌شوند زیرا با تایم فریم نامناسبی کار خود را آغاز کرده‌اند. شغل شما و انتخاب تایم فریم ها ی مناسب وقتی می خواهید درباره تایم فریم معاملاتی خود تصمیم بگیرید زمان اختصاص داده شده به معاملات‌تان مهم است.

چه مقداری از روز یا هفته شما به انجام معاملات اختصاص دارد؟ اگر یک شغل تمام وقت دارید و امکان کنترل کردن معاملات تان را ندارید بهتر است روی نمودارهای 4 ساعته یا 1 ساعته تمرکز کنید و حتی گاهی نمودارهای روزانه هم برای شما کاربرد دارد.

اما اگر با وجود داشتن شغل تمام وقت، می‌توانید معاملات‌تان را رصد کنید بهتر است از نمودارهای ۳۰ دقیقه ای استفاده کنید. از طرف دیگر، اگر یک معامله‌گر تمام وقت هستید و شغل دیگری ندارید می‌توانید از تایم فریم های کوتاه تر مثل ۵ یا ۱۵ دقیقه ای نیز استفاده کنید.

شخصیت فردی شما با کدام تایم فریم سازگار است؟ شخصیت فردی شما رابطه مستقیم با انتخاب تایم فریم شما دارد، مثلا شما احساس می کنید که تایم فریم یکساعته برای شما مناسب است. زیرا طولانی‌تر است اما نه به اندازه‌ای که حوصله‌تان سر برود و تعداد سیگنال‌ها هم کافی به نظر می رسند. در این تایم فریم فرصت کافی برای تحلیل بازار را داریم و اصلا احساس دستپاچگی نمی‌کنیم.

از طرف دیگر کسی هم داریم که این تایم فریم در نظرش خیلی طولانی است و به قول خودش قبل از اینکه بتواند معامله ای انجام دهد تبدیل به فسیل شده است! تایم فریم ۱۵ دقیقه برای او مناسب است و احساس می کند فرصت کافی برای تحلیل را دارد .

شخص دیگری نمی‌تواند در تایم فریم یک ساعته معامله کند . زیرا به نظرش خیلی سریع می آید . و فقط با تایم فریمهای چهارساعته و روزانه کار می کند.

خب، چه تایم فریمی برای شما مناسب است؟

تایم فریمی که در آن می توانید راحت کار کنید. در معامله کردن به اندازه کافی تحت فشار هستید (به خاطر اینکه پای پول واقعی در میان است)، پس حداقل نباید اجازه بدهید که چیزهای دیگر مثل تایم فریم نامناسب شما را تحت فشار بگذارند. در هر تایم فریمی باید فرصت کافی برای تحلیل داشته باشید تا احساس سردرگمی و گیجی نکنید و از طرفی حوصله تان سر نرود.

به طور خلاصه، باید از تایم فریمی استفاده کنید که با شخصیت شما و زمانی که در اختیار دارید، در تناسب باشد. بهترین راه هم برای پیدا کردن تایم فریم مناسب شما این است که با هر تعداد تایم فریم که ممکن است معامله کنید و سپس از میان آنها تایم فریمی که با آن راحت تر هستید را انتخاب کنید.

میزان سرمایه شما و انتخاب تایم فریم

میزان پولی که می خواهید در این راه سرمایه گذاری کنید، ارتباط مستقیم با تایم فریم شما دارد، اگر حساب شما کوچک است پس نمی توانید حد ضررهای بزرگ برای آن قرار دهید پس لاجرم باید در تایم فریم های کوچکتر مثل پنج دقیقه و یک دقیقه فعالیت کنید که حد ضرر کوچکتری دارند و مارجین و استاپ لاس های کوچکتری را فراهم می‌کنند.

تایم فریم‌های بزرگ همانطور که تارگت و حد سودهای بزرگ دارند حد ضرر‌های بزرگ را نیز می‌طلبند که باید حساب شما تحمل این حد ضرر را داشته باشد و حساب شما نسوزد و بتواند در مقابل نوسانات بازار ایستادگی کند.

اهمیت تایم فریم های چند گانه در تحلیل تکنیکال

وقتی با توجه به مطالب بالا راجع به تایم فریم کاری خود تصمیم گرفتید، می‌توانید سراغ تایم فریم‌های چندگانه برای تحلیل بازار بروید.

با نگاه کردن به نمودارها در تایم فریم های مختلف، حتما متوجه شده اید که بازار به هر سمتی می تواند حرکت کند. یک میانگین متحرک ممکن است در نمودار هفتگی سیگنال خرید و در نمودار روزانه سیگنال فروش بدهد و ممکن است که در نمودار ساعتی سیگنال خرید و در نمودار ده دقیقه سیگنال فروش بدهد.

وقتی ما فقط به نمودار پانزده دقیقه نگاه کنیم، نمی‌توانیم دلیل ادامه روند یا بازگشت آن را بفهمیم. به ذهنمان خطور نمی‌کند که نگاهی به تایم فریم‌های بالاتر بیندازیم. زمانیکه بازار به روند خود ادامه می‌دهد یا از آن برمی‌گردد، معمولا به یک خط حمایت یا مقاومت در تایم فریم بزرگتر برخورد کرده است.

درک اینکه خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم‌های بزرگتر، مهم‌تر هستند اهمیت زیادی دارد.

ترید کردن با استفاده از چندین تایم فریم، موقعیت‌های بهتری را برای ما فراهم می‌کند.

مبتدی‌ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریم‌های دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می‌کنند و اندیکاتورهای خود را روی آن اعمال می کنند. در صورتیکه با در نظر داشتن تایم‌فریم‌های دیگر، دید بهتری نسبت به روند می‌توان داشت .

به جای اینکه خیلی به بازار نزدیک شوید، بهتر است کمی هم از دور به آن نگاه کنید. یک تایم فریم به عنوان تایم فریم مادر و اصلی انتخاب کنید مثلا ۴ ساعته، و کلیه تحلیل‌های خود از آینده قیمت را روی این تایم فریم انجام دهید، بعد برای ورود و خروج به تایم فریم‌های پایین‌تر مثل ساعتی رجوع کنید.

شما عملا با این روش معاملات خود را اعتبار سنجی می‌کنید و بعد به معامله ورود می‌کنید، با این کار لبه محکم‌تری نسبت به کسانی که تنها از یک تایم فریم استفاده می‌کنند، خواهید داشت. فقط موقع تصمیم‌گیری در نظر داشته باشید بین تایم فریم‌ها تفاوت کافی وجود داشته باشد. اگر تایم فریم‌ها خیلی نزدیک به هم انتخاب شوند، قادر به تشخیص تفاوت‌ها نیستید بنابراین کار کردن با آنها بیهوده خواهد بود.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.