ترید چیست؟ آشنایی با اصصلاح Trade ارز دیجیتال

ترید چیست؟ آشنایی با اصصلاح Trade ارز دیجیتال

ترید در بازار ارز دیجیتال به معنای معامله یا خرید و فروش ارز های دیجیتال مثل اتریوم و بیت کوین است؛ یکی از بهترین روش های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال، معامله یا ترید آنهاست و در صورتی که افراد برای انجام این فرآیند،

دانش و اطلاعات کافی داشته باشند، می‌توانند سود خوبی را بدست آورند. به طور کلی ترید در بازار کریپتوکارنسی به معنی خرید و فروش و یا معامله رمزارزها در زمان تعیین شده است که هدف آن بدست آوردن است.

ترید یا معامله گری چیست؟

ترید (Trade) یا معامله‌گری یکی از مفاهیم پایه علم اقتصاد و به معنی خرید و فروش دارایی است. جایی که خریدار، بها کالا یا خدمات را به فروشنده می‌پردازد. همچنین‌ ترید یا معامله می‌تواند شامل مبادله کالا و خدمات بین تولیدکننده و مصرف‌کننده باشد. به مکانی که‌ ترید در آن انجام می‌شود یا آن را تسهیل می‌کند، بازار می‌گویند.

در بازار‌های مالی به دارایی‌های مورد معامله، ابزار مالی گفته می‌شود. این ابذار‌ها می‌توانند سهام، اوراق قرضه، جفت ارز (در بازار فارکس)، معاملات آتی یا فیوچرز، معاملات مارجین و ارز‌های دیجیتال باشند به طور معمول‌ ترید یا معامله، اشاره به معاملات کوتاه مدت در بازار دارد، جایی که معامله‌گران در بازه‌های زمانی کوتاه وارد بازار و از آن خارج می‌شوند.

البته که این تعریف کامل نیست و ممکن است کمی گمراه‌کننده باشد، در واقع، معاملات به طیف گسترده‌ای از استراتژی‌های مختلف مانند معاملات روزانه، معاملات نوسانی (Swing)، معاملات روند (Trend) و بسیاری از مفاهیم دیگر اشاره داشته باشد.

تریدر یا معامله‌گر کیست؟

اگر بخواهیم نگاه کلی به این موضوع داشته باشیم، باید بگوییم که تمام افرادی که در کسب و کاری مشغول به کار و فعالیت هستند، به نوعی تریدر محسوب میشوند، چون به دنبال معامله و کسب درآمد و سود از آن هستند. اما در این مقاله منظورما از تریدر کسی است که به طور اختصاصی در زمینه خرید و فروش و معامله ارزهای دیجیتال مثل اتریوم و بیت کوین مشغول به معامله و آنالیز است تا پوله و سرمایه روز اول خود را بیشتر کند.

البته باید بدانید که ترید ارز دیجیتال در مقایسه با سایر معاملاتی که در بازارهای سنتی و بازارهای مالی مثل بورس و فارکس انجام میشود. دارای تفاوت های اساسی میباشد و در واقع بالا و پایین رفتن قیمت ارزها در این بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد که محرک های موجود در بازارهای فعالی کمرنگ ترین آنهاست.

موارد مهمی که در تریدینگ باید به آن توجه کنید: شناخت بازار برنامه ریزی با برنامه پیش بروید پیش بینی کردن وضعیت آینده بازار .تمرین مداوم یک اصل مهم جلوگیری از احساساتی شدن انتخاب درست طرف مقابل برای ترید کردن شناخت محدودیت های خود کنجکاو بودن بصورت آهسته پیش بروید اما پیوسته

سرمایه‌گذاری چیست؟

سرمایه‌گذاری (Investing) به معنی اختصاص دادن یا کنار گذاشتن دارایی با انتظار ایجاد سود است. به طور کلی می‌تواند شامل تامین مالی برای شروع یک کسب و کار یا خرید زمین با هدف فروش آن با قیمت بیشتر در آینده باشد. این تعریف در بازار‌های مالی به معنی سرمایه‌گذاری در ابذار‌های مالی با‌امید فروش آن‌ها در آینده با قیمت بالاتر است. نرخ بازگشت سرمایه (ROI) یا انتظار بازگشت سرمایه، اصلی‌ترین مفهوم در سرمایه‌گذاری است. بر خلاف‌ ترید، سرمایه‌گذاری معمولا رویکرد بلند مدت‌تری برای تولید سود دارد.

در واقع هدف یک سرمایه‌گذار ایجاد ثروت در مدت زمانی طولانی، سال‌ها یا حتی دهه‌ها است. راه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد اما به طور معمول افراد از تحلیل فاندامنتال برای یافتن فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. به دلیل ماهیت بلند مدت سرمایه‌گذاری نسبت به‌ ترید، نوسانات کوتاه مدت بازار سرمایه‌گذاران را نگران نمی‌کند. به همین دلیل آن‌ها معمولا نسبت به اتفاقات کوتاه مدت بازار منفعل خواهند بود و نگرانی زیادی نخواهند داشت.

تفاوت‌ ترید و سرمایه‌گذاری

هدف هر دو گروه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران کسب سود در بازار‌های مالی است. تفاوت اساسی‌ ترید و سرمایه‌گذاری، روش‌های متفاوت رسیدن به سود است. معمولا سرمایه‌گذاران به دنبال کسب سود در بازه‌های زمانی طولانی‌تر هستند. از آنجایی که این افراد افق زمانی طولانی‌تری دارند، بازدهی مورد انتظار آن‌ها برای هر سرمایه‌گذاری نیز بیشتر خواهد بود. در مقابل، هدف‌ تریدر‌ها استفاده از بی‌ثباتی بازار است. آن‌ها به طور مکرر وارد بازار و از آن خارج می‌شوند و از هر‌ ترید انتظار دریافت سود کوچکی دارند. (تریدر‌ها معمولا به طور همزمان چندین معامله انجام می‌دهند.)

کدام رویکرد بهتر است؟ برای شما‌ ترید مناسب‌تر است یا سرمایه‌گذاری؟ پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با رمز ارز‌ها و بازار آن‌ها آشنا شوید، سپس تصمیم بگیرد که کدام رویکرد برای اهداف مالی و شخصیت شما مناسب‌تر است.

مزایا و معایب تریدینگ

مزایا

داشتن پتانسیل بالای سود نداشتن محدویدت مکانی و زمانی در ترید نیاز نداشتن به امکانات و ابزارخاص .با کمترین سرمایه هم می توان شروع کرد تنوع زیاد برای انتخاب ترید معایب

غیر قابل پیش بینی نتیجه ترید

ریسک بالا

یک ترید موفق نیاز به مهارت و اطلاعات بالایی دارد که انجام این کار زمان است. ترید کردن ممکن است کاری استرس زا باشد ممکن است شما با این کار بخشی یا همه ی سرمایه خود را از دست بدهید انواع تحلیل در ترید ارزهای دیجیتال

تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال (Fundamental Analysis) یا بنیادی روشی برای ارزیابی ارزش دارایی‌های مالی است. یک تحلیلگر فاندامنتال با ارزش بودن یک دارایی را با بررسی عوامل اقتصادی و مالی تعیین می‌کند. این موارد می‌تواند شامل بررسی شرایط اقتصاد کلان مانند وضعیت کلی اقتصادی، شرایط صنعت و کسب و کار‌های مرتبط باشد. بیشتر این موارد با استفاده از شاخص‌های پیشرو و عقب ماندگی (Leading and Lagging Indicators) اندازه‌گیری می‌شود.

پس از اتمام تحلیل فاندامنتال، تحلیلگر تلاش می‌کند تا تعیین کند که دارایی کم ارزش‌گذاری شده (Undervalued) یا ارزشی بیش از حد (Overvalued) دارد. در بازار ارز‌های دیجیتال، تحلیل بنیادی می‌تواند شامل بررسی حوزه از علم داده به نام فناوری بلاک چین باشید که با نام تحلیل درون زنجیره‌ای (On-Chain Analysis) شناخته می‌شود. این معیار‌ها می‌توانند شامل بررسی نرخ هش شبکه، سرمایه‌داران بزرگ، تعداد آدرس‌های فعال، تحلیل تراکنش‌ها و موارد دیگر باشد. تحلیلگران با استفاده از داده عمومی فراوان در مورد بلاک چین، ‌اندیکاتور‌های تکنیکال پیچیده‌ای می‌سازند که سلامت کلی شبکه را اندازه‌گیری می‌کند.

در شرایط فعلی از تحلیل فاندامنتال در بازار ارز‌های دیجیتال کمتر استفاده می‌شود و این روش بیشتر در بازار سهام یا فارکس به کار گرفته می‌شود. این شکل از دارایی – ارز دیجیتال – آنقدر جدید است که امکان ساخت یک چارچوب استاندارد و جامع برای تعیین بازار آن وجود ندارد. خصوصا این که بازار ارز‌های دیجیتال بیشتر براساس حدس و گمان و اخبار و حوادث هدایت می‌شود. در نتیجه عوامل فاندامنتال یا بنیادی تاثیری کوچک در بر قیمت یک رمز ارز مانند بیت کوین خواهد داشت. البته با رشد و توسعه این بازار، در آینده راه‌های دقیق‌تری برای ارزش‌گذاری دارایی‌های کریپتویی ایجاد خواهد شد.

تحلیل تکنیکال

رویکرد تحلیلگران تکنیکال با تحلیلگران فاندامنتال متفاوت است. ‌ایده اصلی تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) پیش‌بینی رفتار بازار در آینده بر اساس تاریخچه قیمت دارایی‌ها است. تحلیل‌گران تکنیکال به جای تلاش برای تعیین ارزش ذاتی یک دارایی، بر اساس تاریخچه معاملات آن فرصت‌های را شناسایی می‌کنند.

این معیار‌ها شامل بررسی حرکات قیمت (Price Action)، حجم معاملات، الگو‌های کندل استیک و دیگر‌اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال است. هدف این روش تحلیلی، ارزیابی نقاط قوت و ضعف بازار ارز‌های دیجیتال است. تحلیل تکنیکال تنها یک ابذار برای پیش‌بینی تغییرات احتمالی قیمت در آینده نیست. این روش تحلیلی می‌تواند چارچوبی مفید برای مدیریت ریسک نیز باشد.

تحلیل تکنیکال مدلی برای تجزیه و تحلیل ساختار بازار ارائه می‌دهد که‌ ترید‌ها را مشخص و قابل اندازه‌گیری می‌کند. در این حوزه، مدیریت ریسک اولین قدم برای معامله‌گری در بازار ارز‌های دیجیتال است. در واقع بعضی از‌ تریدر‌ها از تحلیل تکنیکال تنها به عنوان چارچوبی برای مدیریت ریسک استفاده می‌کنند.

تحلیل تکنیکال در هر بازار مالی قابل استفاده است و‌ تریدر‌های ارز دیجیتال به طور گسترده از آن استفاده می‌کنند. اما آیا این روش تحلیل بازار واقعا کار می‌کند؟ همانطور که قبلا گفتیم بخش بزرگی از بازار رمز ارز‌ها توسط حدس و گمان هدایت می‌شود. در نتیجه این بازار یک زمین بازی خوب برای تحلیلگران تکنیکال است.

فاندامنتال یا تکنیکال، مساله این است!

تحلیل فاندامنتال بهتر است یا تکنیکال؟ این کاملا به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. چرا از هر دو روش استفاده نمی‌کنید؟ بیشتر متد‌های تحلیل بازار برای‌ ترید، ترکیبی از روش‌ها و‌اندیکاتور‌های متفاوت هستند. با این کار، شانس شما برای یافتن فرصت های‌ ترید یا سرمایه‌گذاری بیشتر خواهد شد.

در بازار رمزارزها، انواع مختلف تحلیل وجود دارد، ترکیب استراتژی‌های مختلف معاملاتی می‌تواند سوگیری‌های اشتباه در فرایند تصمیم‌گیری را کاهش دهد. در واقع معامله‌گران استراتژی‌های مختلفی را در یک استراتژی که مزایای همه را باهم دارد، ترکیب می‌کنند‌ایده پشت این کار این است که استراتژی‌های ترکیبی فرصت‌های کسب سود بیشتری نسبت به یک استراتژی دارند.

شناخت بازار پیش از ترید

چه عاملی بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ در بازار، قیمت دارایی به سادگی توسط توازن عرضه و تقاضا یا تصمیم خریداران و فروشندگان تعیین می‌شود. هرجایی که فروشندگان نیاز خریداران را برآورده کنند، بازار ایجاد خواهد شد. اما چه عوامل دیگری می‌تواند بازار‌های مالی را تحت تاثیر قرار دهد؟

همانطور که قبلا گفتیم، عوامل بنیادی مانند وضعیت اقتصاد می‌تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. در بازار ارز‌های دیجیتال، عوامل تکنیکال مانند سرمایه بازار (Market Capitalization) نیز تاثیرگذار خواهد بود. همچین عواملی مانند احساسات بازار یا اخبار نیز می‌توانند تاثیرگذار باشند. با این حال، آنچه واقعا قیمت دارایی را در یک لحظه معین می‌کند، تعادل عرضه و تقاضا است.

مارکت ترند یا روند بازار

مارکت ترند یا روند بازار در حقیقت جهت حرکت قیمت دارایی‌ها در بازار است. در تحلیل تکنیکال روند بازار را براساس پرایس اکشن، خط روند یا حتی میانگین متحرک مشخص می‌کنند. به طور کلی، دو نوع اصلی از روند بازار وجود دارد: بازار گاوی و بازار خرسی.

بازار گاوی یا صعودی به معنی یک روند صعودی پایدار است، جایی که قیمت‌ها به طور مداوم در حال افزایش هستند. بازار خرسی یا نزولی شامل یک روند نزولی پایدار است، جایی که قیمت‌ها به طور مداوم در حال کاهش هستند. علاوه بر این، به بازاری که در آن روند مشخصی وجود ندارد، بازار جانبی (Sideway) می‌گویند.

فراموش نکنید که روند بازار به این معنی نیست که قیمت همیشه در جهت روند حرکت می‌کند. در بازار‌های طولانی مدت گاوی یا صعودی، همیشه روند‌های خرسی یا نزولی کوچکی وجود دارد. برعکس این قضیه هم همیشه صادق است و در بازار‌های طولانی نزولی همیشه روند‌های صعودی کوچکی وجود دارند.

بنابراین مارکت ترند یا روند بازار به زاویه نگاه و بازه‌های زمانی مورد نظر شما بستگی دارد. درک روند بازار در بازه‌های زمانی طولانی‌تر نسبت به بازه‌های زمانی کوتاه مدت از اهمیت بیشتری برخوردار است. نکته عجیب در مورد روند‌های بازار این است که می‌توان آن‌ها را با اطمینان کامل نسبت به آینده، تعیین کرد.

احتمالا در مورد خطای پس نگری (Hindsight Bias) که یک سوگیری شناختی است، چیزی شنیده باشید. این خطای شناختی به تمایل افراد برای متقاعد ساختن خود براساس پیش‌بینی دقیق یک رویداد پیش از وقوع آن، اشاره دارد. در واقع، تعصب بر گذشته می‌تواند تاثیر بسزایی در روند شناسایی روند‌های بازار و تصمیم‌گیری در مورد معاملات داشته باشد.

مارکت سایکل یا چرخه بازار

احتمالا این جمله را که “بازا به صورت چرخه‌ای حرکت می‌کند. ” شنیده باشید. مارکت سایکل یا چرخه بازار الگو یا روندی است که در بازه‌های زمانی مختلف تکرار می‌شود. براساس تجربه، چرخه‌هایی که در بازه‌های زمانی بلندتر شکل می‌گیرند از چرخه‌های با بازه‌های کوتاه، قابل اعتماد‌تر هستند. البته همانطور که می‌توانید چرخه بازار را در داده‌های سالانه مشاهده کنید، این چرخه‌ها در نمودار‌های ساعتی نیز قابل مشاهده هستند.

مارکت سایکل یا چرخه بازار بخشی از ماهیت بازار‌های مالی است. فراموش نکنید که تقریبا غیر ممکن است در هر لحظه مشخص کنیم که ما در حال حاضر در چرخه‌ای از بازار هستیم. یک تحلیل، تنها پس از اتمام قسمتی از چرخه، امکان پذیر است. همچین چرخه بازار به ندرت دارای نقطه شروع و پایان مشخصی هستند.

استراتژی معاملاتی چیست؟

به زبان ساده، استراتژی معاملاتی طرح و برنامه‌ای است که در هنگام انجام‌ ترید دنبال می‌کنید. هیچ رویکرد کاملا درستی برای‌ ترید وجود ندارد و استراتژی معاملاتی شما تا حد زیادی به اولویت‌ها و ویژگی‌های شما بستگی دارد. صرف نظر از رویکرد شما در‌ترید، داشتن یک برنامه که اهداف واضح و مشخصی دارد بسیار مهم است. استراتژی‌ترید می‌تواند جلوی ادامه مسیر شما بر اساس احساسات را بگیرد. معمولا شما باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه دارایی را معامله کنید، چگونه آن را معامله کنید و در چه نقاطی وارد بازار یا از آن خارج شوید.

انواع روش های تریدرینگ

تریدر Scalper تریدر اسکالپر در زمان کوتاهی به معامله دربازار ارز دیجیتال می پردازد که هدفش سود سریع اگرچه کم باشد. البته امکان دارد در طول روز چندین بار با مبلغ های سنگین معامله کنند تا سود کمی بدست آورند و بعد از هر ترید از بازار خارج می شوند.

تریدر روزانه Day Trader

ترید روزانه از روش بالا طولانی تر بوده و به صورت روزانه انجام می شود به این شکل است در ابتدای روز وارد بازار ارزهای دیجیتال می شوند و با دنبال کردن یک سبد خرید به ترید می پردازند و در اتمام روز سرمایه خود را برداشت می کنند این نوع ترید از روش بالا سود بیشتری دارد.

تریدر نوسانی Swing Trader

زمان معاملات این دسته معمولا بین یک یا دو تا یک هفته است و به این نوع تریدرها معاملگرهای نوسانی می گویند.برای انجام ترید روندهای اساسی بازار را در نظر می گیرند و برای شناسایی و تحلیل ازنرم افزارها استفاده می کنند. تریدر ها با در نظر گرفتن پایین ترین قیمت بازار عمل می کنند و با تحلیل بازار به دنبال فروش یکبار و یا به مرور در بهترین موقعیت می پردازند. در زمان خرید و فروش به دنبال بهترین نتیجه هستند.

تریدر بلند مدت Position Trader

تریدرهای بلندمدت با توجه به روندهای کلان اقتصادی – بین یک ماه تا یک سال – معامله می کنند. تریدرهای بلند مدت مانند سرمایه‌گذارن هستند و می‌خواهند سود خوبی را در بلند مدت به دست بیاورند.

اشتباهات مهلک افراد در زمان ترید برنامه ریزی نکردن ریسک کردن بیش از حد هیجانی عمل کردن نگهداشتن سرمایه خود در یک صرافی تکرار اشتباهات معامله ارز دیجیتال کار پیچیده ای نیست، اما برای اینکه در این بازار دچار زیان و ضرر نشوید، نیاز است که اطلاعات خودتان را در این زمینه افزایش دهید، همچنین اگر می خواهید ترید کردن را شروع کنید مواظب باشید که اشتباهات گفته شده در این مقاله رو انجام ندهید، همواره به خاطر داشته باشید که در صورت نداشتن اطلاعات کافی و آگاهی لازم ممکن است سرمایه خود را در این راه از دست بدهید و تجربه بدی را برای خود رقم بزنید.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.