آشنایی با مفهوم KYC یا احراز هویت

آشنایی با مفهوم KYC یا احراز هویت

همانند سایر موسسات مالی، بسیار از صرافی‌های ارزهای دیجیتال هم در سراسر جهان، KYC یا احراز هویت را اجباری می‌کنند تا کاربران دسترسی همیشگی به خدمات خود را داشته باشند. چرا احراز هویت ضروری است؟

چه سودی برای معامله گران ارزهای دیجیتال دارد و چه تفاوتی با مقررات ضد پولشویی دارد؟

KYC یا احراز هویت چیست؟

لازم است بدانید که KYC (Know your client/costumer) مخفف عبارت “مشتری خود را بشناس” و یکی از مهمترین اصطلاحات ارز دیجیتال بوده که معمولاً مربوط به مؤسسات مالی است. تأیید هویت به اطلاعاتی مانند کارت شناسایی معتبر، صورتحساب‌های آب و برق حاوی آدرس منزل، پاسپورت و غیره نیاز دارد تا بتواند هویتتان را احراز کند. مدارک شناسایی مورد نیاز، از موسسه‌ای به موسسه دیگر و حتی منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است. مشتریان معمولاً ملزم به ارائه اسناد احراز هویت در هنگام افتتاح حساب یا در مواقعی که قصد دارند در اطلاعات کاربری خود تغییری ایجاد کنند، هستند.

به عنوان مثال، اگر کاربران چند ماه پس از ایجاد حساب کاربری، نام خود را به طور رسمی تغییر دهند، باید اطلاعات شخصی را هم به روز کنند. اگر فرآیند احراز هویت را کامل نکنید، ممکن است نتوانید به همه ویژگی‌های یک صرافی ارز دیجیتال دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال، بایننس به مشتریان اجازه می‌دهد تا بدون ارسال اطلاعات حساب ایجاد کنند، از عملکردهای پایه‌ای استفاده کنند و تراکنش‌های محدودی را انجام دهند. اما برای دستیابی به تمام امکانات، دسترسی کامل، افزایش سپرده‌ها و برداشت در مقدار بالاتر، مشتریان باید فرآیند احراز هویت خود را تکمیل کنند.

فرایند عمومی احراز هویت چگونه است؟

بسته به ماهیت کسب و کار، فرآیندهای احراز هویت ممکن است تا حدودی متفاوت باشد، اما به طور کلی، همه‌ انواع آن هدف مشابهی را دنبال می کنند. احراز هویت شامل ویژگی‌های کلی مثل جمع آوری داده‌ها و تأیید آن‌ها است؛ همچنین مستلزم بررسی دقیق مشتری و نظارت مستمر بر آن است. تأیید هویت معمولاً به سه بخش دسته بندی می‌شود:

برنامه شناسایی مشتری

این اولین و ساده‌ترین فرآیند احراز هویت است که به سادگی شامل جمع آوری و تأیید داده‌های مشتری می‌شود. برای بانک‌ها، این مرحله معمولاً در هنگام ثبت نام انجام می‌شود. برای صرافی‌های ارز دیجیتال و سایر موسسات مالیِ با سختگیری کمتر، پس از ثبت نام اتفاق می‌‌افتد.

بررسی دقیق مشتری

پس از تأیید هویت، یک شرکت ممکن است تصمیم بگیرد با انجام بررسی پیشینه‌ی مشتری، بررسی‌ها راعمیق‌تر کند. اگر مشتری در گذشته به دلیل کلاهبرداری مالی علامت‌گذاری شده باشد یا تحت بررسی باشد، پس از بررسی پیشینه، علامت‌دار می شود.

نظارت مستمر

نظارت مستمر تضمین می‌کند که اطلاعات احراز هویت (KYC) به روز بوده و به سیستم اجازه می‌دهد تا به طور مداوم تراکنش‌هایی که ممکن است مشکوک به نظر برسند را بررسی کند. برای یک صرافی ارزهای دیجیتال، چندین تراکنش بزرگ از کشوری که در لیست نظارت تروریستی ایالات متحده است ممکن است علامت‌گذاری شود. بسته به نتیجه‌ بررسی، صرافی ممکن است حساب مشتری را به حالت تعلیق درآورد و موضوع را به نهادهای نظارتی و مجری قانون گزارش کند.

چرا احراز هویت برای اکثر معاملات رمزارزی اجباری است؟ مقررات KYC یا مشتری خود را بشناسید، برای بسیاری صرافی‌های خارجی ارزهای دیجیتال اجباری است. زیرا تضمین می‌کند که خدمات آن‌ها با قوانین و مقررات نظارتی مطابقت دارد؛ هدف احراز هویت محدود کردن فعالیت‌های غیرقانونی و برجسته کردن رفتارهای مشکوک در اسرع وقت است. صرافی‌های ارزهای دیجیتال ایرانی و خارجی از این داده‌ها برای ردیابی تراکنش‌ها استفاده می‌کنند تا از ایمن بودن آنها اطمینان حاصل کنند.

بدون تأیید و احراز هویت، یک صرافی ارز دیجیتال ممکن است زمانی که کاربر از ارتکاب جرم فرار می‌کند مسئول شناخته شود چون در انجام بررسی، درست عمل نکرده است. پس صرافی‌های بزرگ ترجیح می‌دهند که مطابق با قوانین مبارزه با پولشویی (AML) عمل کنند، با این حال، احراز هویت و قوانین مبارزه با پولشویی با اینکه گاهی اوقات با یکدیگر مرتبط هستند اما به طور کلی به یک موضوع اشاره نمی‌کنند.

رابطه بین احراز هویت و مبارزه با پولشویی

داشتن اطلاعات شخصی مشتری شما تنها بخشی از یک مفهوم گسترده‌تر است که اصطلاحاً مبارزه با پولشویی (AML) نامیده می‌شود. AML شامل طیف گسترده‌ای از فرآیندهای نظارتی است که برای مهار پولشویی طراحی شده اند. سایر فرآیندهای AML شامل فیلتر کردن نرم افزار، مدیریت سوابق و جرم انگاری است. احراز هویت صرفاً یکی از فرآیندهای AML است که شامل تأیید هویت و بررسی‌های لازم است.

احراز هویت، AML و همه فرآیندهای دیگری که توسط قانون‌گذاران اعمال می‌شوند، مخفی کردن فعالیت‌های غیرقانونی را برای مجرمان سازمان‌یافته و تروریست‌ها دشوارتر می‌کنند. آنها قادر نخواهند بود وجوهی را که از راه‌های غیرقانونی به دست آمده است، مشروع جلوه دهند. در حالی که این یک مزیت محسوب می‌شود، برخی از فعالین بازار کریپتوکارنسی در مورد اینکه آیا صرافی‌ها باید احراز هویت را اجباری کنند یا خیر، اختلاف نظر دارند. مهم این است که احراز هویت و AML مخالف مفهوم تمرکز زدایی هستند.

چگونه احراز هویت بر تمرکز زدایی و ناشناس بودن تأثیر می گذارد؟

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین، تمرکززدایی است. این بدان معناست که هیچ مرجع واحدی کنترل نهایی سیستم را در دست ندارد. به جای یک پایگاه داده واحد، تراکنش های روی این بلاک چین ها بر روی رایانه‌های متعدد در سراسر جهان از طریق نود (گره) های همتا به همتا ذخیره می‌شوند. بنابراین الزامات احراز هویت با دادن قدرت به یک مرجع، صرافی‌های ارزهای دیجیتال را شبیه به موسسات مالی سنتی می کند.

برای کاربرانی که نگران ناشناس ماندن از طریق بلاک چین غیرمتمرکز هستند، از دست دادن این ناشناس بودن اتفاق خوشایندی نیست. به خصوص زمانی که جزئیات هویت خود را به صرافی‌های ارزهای دیجیتال ارسال می‌کنند. در حالی که صرافی‌های ارزهای دیجیتال قول می‌دهند با احتیاط با اطلاعات خصوصی کاربران رفتار کنند، اما بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند ناشناس باقی بمانند و نمی‌خواهند هویتشان را حتی با این شرایط هم به اشتراک بگذارند. این ترس ها بی اساس نیستند زیرا بسیاری از صرافی ها هنوز سیستم های ایمنی قوی برای احراز هویت مشتری‌هایشان ندارند.

گزارش‌هایی مبنی بر دسترسی هکرها به اطلاعات خصوصی کاربران ارزهای دیجیتال با استفاده از حفره‌های موجود در نرم‌افزار صرافی‌ها وجود دارد. صرافی بایننس یکی از معدود صرافی‌هایی است که دارای سیستم ایمن و اختصاصی برای جمع آوری و مدیریت داده های احراز هویت است.

مسئولیت و تعهدات بایننس در قبال احراز هویت

با توجه به توزیع حجم سرمایه در صرافی‌ها، بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است. به این ترتیب، این صرافی بر احراز هویت تاکید بسیاری دارد. احراز هویت نه تنها از خود صرافی محافظت می‌کند، بلکه یک لایه امنیتی اضافی برای حساب هر کاربر نیز فراهم می‌کند و در عین حال به آن‌ها اجازه می‌دهد تا از استفاده نامحدود خدمات بایننس لذت ببرند.

مزایای تایید در بایننس: از سطوح ارتقا یافته لذت ببرید

یکی از مزایای اصلی احراز هویت در بایننس این است که کاربران با ارتقاء سطح از کارمزد کمتر و محدودیت‌های برداشت بالاتر لذت می‌برند. در حالی که کاربران تایید نشده تنها می‌توانند روزانه حداکثر ۰.۰۶ بیت کوین برداشت کنند، افرادی که دارای حساب‌های تایید شده هستند می‌توانند روزانه حداکثر ۱۰۰ بیت کوین برداشت کنند.

به خاطر داشته باشید که فرآیند احراز هویت در درجه اول برای کاربرانی که گزینه‌های تراکنش کارت اعتباری و نقدی را انتخاب می‌کنند بوجود آمده است. کسانی که می‌خواهند به طور منظم تراکنش‌های قابل توجهی انجام دهند، از تکمیل احراز هویت خود در بایننس نیز سود خواهند برد. افرادی که تایید هویت خود را کامل نمی‌کنند ممکن است در برداشت وجه از حساب بایننس خود با مشکلاتی مواجه شوند. بنابراین، بایننس همه کاربران را تشویق می‌کند که فرآیند احراز هویت را در اسرع وقت تکمیل کنند.

احراز هویت (KYC) یک فرآیند حیاتی برای بسیاری از سازمان‌های مختلف حوزه ارزهای دیجیتال است که به دنبال سازگاری با الزامات و استانداردهای AML هستند. این مقررات مالی به ایجاد محیطی امن و عاری از جرم برای رونق کسب و کارها کمک می‌کند. ممکن است از کاملاً ناشناس نبودن در طول انجام معاملات ارزهای دیجیتال خود لذت نبرید، اما بایننس و سایر صرافی‌های بزرگ سعی می‌کنند به خاطر محافظت از کاربران خود، فرآیند احراز هویت را به درستی پیش ببرند. مطمئن باشید که همه داده‌های کاربران، از جمله اطلاعات شخصی مربوط به احراز هویت، هم درزمان ذخیره‌سازی و هم در زمان معاملات، رمزگذاری می‌شوند.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.