استراتژی گرید تریدینگ (Grid Trading) یا معاملات شبکه ای چیست؟
استراتژی گرید تریدینگ (Grid Trading) یا معاملات شبکهای، یک روش معاملهگری در بازارهای مالی است که بر اساس قیمت برابر یا تقریباً برابر در بازههای زمانی مشخص انجام میشود.
در این استراتژی، معاملهگر یک شبکه از سفارشات خرید و فروش با قیمتهای متفاوت ایجاد میکند تا از نوسانات قیمت استفاده کند.
عملکرد استراتژی گرید تریدینگ (Grid Trading) به صورت زیر است:
-
ایجاد شبکه: معاملهگر با انتخاب دو قیمت مرزی (قیمت بالا و قیمت پایین) یک شبکه از سفارشات خرید و فروش را ایجاد میکند. برای مثال، اگر قیمت فعلی یک دارایی ۱۰۰ دلار باشد، معاملهگر میتواند سفارش خرید را در قیمت ۹۰ دلار و سفارش فروش را در قیمت ۱۱۰ دلار قرار دهد.
-
اجرای سفارشات: هنگامی که قیمت به یکی از سفارشات مرزی میرسد، سفارش اجرا میشود. به عنوان مثال، اگر قیمت به ۹۰ دلار برسد، سفارش خرید اجرا میشود و معاملهگر دارای دارایی در قیمت ۹۰ دلار میشود.
-
بستن سفارشات: بعد از اجرای سفارش، معاملهگر سفارش مخالف را نیز برای همان قیمت میگذارد. در مثال بالا، معاملهگر بعد از اجرای سفارش خرید در قیمت ۹۰ دلار، سفارش فروش را در قیمت ۹۰ دلار قرار میدهد.
-
تکرار فرآیند: این فرآیند تا زمانی که معاملهگر تصمیم به خروج از استراتژی بگیرد یا تا زمانی که بازههای زمانی مشخصی برای ایجاد سفارشات تعیین شده باشد، تکرار میشود.
استراتژی گرید تریدینگ (Grid Trading) به صورت عمده برای بازارهای با نوسانات قیمت نسباً کم و محدود استفاده میشود. این استراتژی میتواند به معاملهگران امکان تعیین نقاط ورود و خروج مشخصی را به ارمغان بیاورد و در صورت استفاده صحیح، سودآوری را بهبود بخشد. با این حال، مانند سایر استراتژیهای معاملهگری، استفاده از استراتژی گرید تریدینگ (Grid Trading) نیاز به آنالیز بازار، مدیریت ریسک متناسب و تجربه معاملهگر دارد. همچنین، باید به دقت پارامترهای استراتژی را تنظیم کرده و نگهداری مستمری روی استراتژی داشته باشید تا بهبودهای لازم را اعمال کنید.
درک گرید تریدینگ (Grid Trading)
مزیت گرید تریدینگ (Grid Trading) این است که به پیشبینی جهت قیمت نیاز دارد و به راحتی میتوان آن را خودکار کرد. با این حال، معایب عمدهای نیز به همراه دارد؛ از جمله امکان متحمل شدن ضررهای بزرگ در صورت عدم رعایت حد ضرر و پیچیدگیهای مرتبط با اجرا (و یا بستن) چندین پوزیشن در یک شبکه بزرگ.
ایده پشت معاملات گرید (Grid Trading) در جهت روند (with-the-trend grid trading) این است که اگر قیمت در جهتی پایدار حرکت کند، پوزیشن شما برای سود بردن از آن بزرگتر میشود. با افزایش قیمت، سفارشهای خرید بیشتری ایجاد میشود و در نتیجه حجم ترید بیشتر میشود. هر چه قیمت در جهت مورد نظر بیشتر حرکت کند، پوزیشن بزرگتر و سودآورتر میشود.
با این حال، این به یک دوراهی منجر میشود. در نهایت معاملهگر باید تعیین کند که چه زمانی به گرید پایان دهد، از معاملات خارج شود و به سود برسد. در غیر این صورت، قیمت میتواند معکوس شود و سود شما از بین خواهد رفت.
به همین دلیل، معاملهگران معمولاً گرید (Grid Trading) خود را به تعداد مشخصی سفارش، مانند پنج سفارش، محدود میکنند. به عنوان مثال، آنها پنج سفارش خرید بالاتر از قیمت تعیینشده ارسال میکنند. اگر همه سفارشهای خرید اجرا شود، با سود از معامله خارج میشوند. این کار میتواند به یکباره یا از طریق یک شبکه فروش (sell grid) که براساس سطح هدف شروع میکند، انجام شود.
اگر قیمت نوسانی باشد، میتواند باعث اجرای سفارشهای خرید بالاتر از قیمت تعیینشده و سفارشهای فروش کمتر از قیمت تعیینشده و در نتیجه ضرر شود. اینجا است که گرید در جهت روند یا with-the-trend grid نتیجه عکس میدهد. در نهایت، اگر قیمت در جهتی پایدار باشد، استراتژی به سودآورترین حالت خود میرسد. نوسان قیمت به صورت رفت و برگشتی معمولاً نتایج خوبی به همراه نخواهد داشت.
در بازارهای نوسانی یا رنج، معاملات گرید خلاف جهت روند (against-the-trend grid trading) مؤثرتر است. برای مثال، معاملهگر سفارشهای خرید را در بازههای زمانی منظم کمتر از قیمت تعیینشده، و سفارشهای فروش را در بازههای زمانی منظم بالاتر از قیمت تعیینشده، قرار میدهد. با کاهش قیمت، سفارشات خرید فعال شده و پوزیشن لانگ (Long) میشود. با افزایش قیمت، سفارشهای فروش فعال شده و تریدر به طور بالقوه وارد موقعیت شورت (Short) میشود. معاملهگر سود میبرد تا زمانی که قیمت به نوسانات رنج ادامه میدهد و هر دو سفارش لانگ و شورت را فعال میکند.
مشکل استراتژی Grid Trading خلاف جهت روند این است که ریسک آن کنترل نمیشود. اگر قیمت به جای نوسان در یک جهت حرکت کند، زیان معاملهگر ممکن است بزرگتر و بزرگتر شود. در نهایت، معاملهگر باید یک حد ضرر را تعیین کند؛ زیرا نمیتواند به طور نامحدود به حفظ پوزیشن زیانده خود (چه برسد به اینکه بزرگتر شود) ادامه دهد.
ترید ارزهای دیجیتال میتواند زمانبر باشد و ابزارهای اتوماسیون میتوانند به سرمایهگذاران کمک کنند تا تصمیمات بهتر، منطقی و سودآوری بگیرند. یکی از این ابزارها، ربات گرید تریدینگ است.
رباتهای گرید تریدینگ (Grid Trading) را میتوان طوری برنامهریزی کرد که در صورت رسیدن به آستانههای خاصی، معاملات را بهطور خودکار ببندند، که میتواند به کمتر کردن ضررهای احتمالی کمک کند. به علاوه، تنوع بخشیدن به ترید و معامله با توکنهای مختلف (به جای معامله یک جفت ارز)، میتواند به مدیریت ریسک شما در معاملات گرید کمک بهسزایی کند. به قول معروف: «همه تخممرغهای خود را در یک سبد قرار ندهید». استفاده از رباتهای گرید تریدینگ (Grid Trading)، ترید همزمان در چندین جفت ارز را آسانتر میکند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.