استراتژی های پولساز در بازار ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال، معروف به بازار رمزارزها یا بازار کریپتوکارنسیها، یک بازار بسیار پویا و پر ریسک است که قابلیت برآورده کردن توقعات بالقوه سرمایهگذاران را دارد.
اما به دلیل نوسانات قوی و غیر قابل پیشبینی در این بازار، استراتژیهای موفقیت آمیز برای پولسازی نیازمند آموزش، تحلیل دقیق و شناخت عمیق از بازار میباشند. در ادامه، چند استراتژی معمول برای پولسازی در بازار ارزهای دیجیتال را بررسی میکنیم:
-
معاملهگری روزانه (Day Trading): این استراتژی شامل خرید و فروش سریع رمزارزها در طول روز است. معاملهگران روزانه به دنبال استفاده از نوسانات قیمتی کوتاه مدت هستند و سعی میکنند از تغییرات قیمتی کوچک برای کسب سود در طی یک روز استفاده کنند. برای موفقیت در معاملهگری روزانه، مهارتهای تحلیلی و فنی به همراه سرعت عمل بسیار مهم هستند.
-
معاملهگری با تحلیل فنی: در این استراتژی، معاملهگران با استفاده از شاخصها، الگوها و نمودارهای تاریخی تلاش میکنند پیشبینیهای درستی درباره روند قیمتی رمزارزها بکنند. آنها از ابزارهایی مانند روند خطوط قیمت، نمودارهای شمعی و شاخصهای فنی مختلف برای تحلیل بازار استفاده میکنند.
-
سرمایهگذاری بلندمدت: این استراتژی بر این اصل تمرکز دارد که رمزارزها در طول زمان ارزش خود را افزایش میدهند. سرمایهگذاران بلندمدت به دنبال خرید رمزارزهایی هستند که آنها به اعتقاد خود در آینده روند رشد خواهند داشت. آنها ممکن است رمزارزها را برای مدت طولانی نگه دارند و تا زمانی که ارزش آنها افزایش یابد صبر کنند.
-
استخراج معاملات (Arbitrage): این استراتژی بر اساس استفاده از تفاوت در قیمتها در بازارهای مختلف است. معاملهگران استخرامعاملهگری (trading) به طور کلی به فعالیت خرید و فروش داراییها با هدف کسب سود یا بهره اشاره دارد. در بازار ارزهای دیجیتال نیز معاملهگری یکی از روشهای پولسازی است. در زیر به برخی از استراتژیهای پولسازی در این بازار اشاره میکنم:
-
معاملهگری روزانه: در این استراتژی، شما معاملاتی را در طول یک روز انجام میدهید و تلاش میکنید از نوسانات قیمتی کوتاه مدت بهره ببرید. برای موفقیت در معاملهگری روزانه، نیاز به تحلیل دقیق بازار، استفاده از ابزارهای تحلیلی مختلف و مدیریت خوب ریسک دارید.
-
معاملهگری با الگوهای نموداری: در این استراتژی، شما سعی میکنید با تحلیل الگوهای نموداری مختلف مانند الگوهای شمعی، الگوهای معروف نموداری (مانند سر و شانهها، پرچم، کاسه و ...) و روند خطوط قیمتی، زمان ورود و خروج از معاملات را تعیین کنید.
-
سرمایهگذاری بلندمدت: در این روش، شما رمزارزها را برای مدت زمان بلند نگه میدارید و از رشد طولانی مدت آنها سود میبرید. برای موفقیت در این استراتژی، نیاز به تحلیل بنیادی و فنی بازار، انتخاب رمزارزهای مناسب و صبر در برابر نوسانات قیمتی است.
-
استخراج معاملات (Arbitrage): این استراتژی بر اساس بهرهبرداری از تفاوت قیمتها در بازارهای مختلف است. شما میتوانید ارزهای دیجیتال را به قیمت پایینتری در یک بازار خریداری کنید و در بازار دیگری با قیمت بالاتر بفروشید و از این تفاوت سود کسب کنید. برای استخراج معاملات با موفقیت، نیاز به دسترسی به بازارهای مختلف و سرعت عمل دارید.
استراتژیهای برتر معامله در بازار کریپتو به میان میآید، بیشتر افراد روی بحثهای فنی تمرکز میکنند. به عبارت دیگر فوراً به دنبال شناخت ستاپهای معاملاتی گوناگون برای انتخاب بهترین گزینه میروند. هر چند این اقدام ضروری است؛ اما قبل از آن باید یک مرحله مهم را پشت سر بگذارید. هر یک استراتژیهای معاملاتی، اهداف خاصی را دنبال میکنند. قبل از اینکه بخواهید درگیر فرآیندهای اجرایی شوید، باید با این اهداف آشنایی پیدا کنید. در این صورت است که میتوانید با انتخاب استراتژی مناسب، پولسازی در بازارهای مالی را تجربه کنید. در این مطلب به دنبال پردهبرداری از استراتژی های پولساز در بازار ارزهای دیجیتال هستیم. البته توجه داشته باشید که خبری از بحثهای تکنیکال در ادامه نیست. بلکه بیشتر روی جنبه اهداف شکلگیری استراتژیهای معاملاتی تمرکز میکنیم.
استراتژیهای پولساز و متفاوت تریدرهای ارز دیجیتال
گاهی لازم است به جای درگیر شدن با جزئیات بازار، کمی از آن فاصله بگیرید و از زاویهای بازتر به آنچه در حال رخ دادن است، نگاه کنید. این نکته بسیار مهمی در آموزش ارز دیجیتال به حساب میآید. وقتی در یک بازار هزاران کوین و توکن برای معامله وجود دارند، شما نباید خود را درگیر هیاهوی بازار کنید، وگرنه متضرر خواهید شد.
- قرار گرفتن در لوپ ارزهای ترند!
در بازار ارزهای دیجیتال، تعدادی رمزارز هستند که هیچگاه از رونق نمیافتند. اگر تجربه آشنایی با بیت کوین را داشته باشید، میدانید که اولین گزینه در بازار رمزارزها دارای چنین ویژگی است.
دامیننس بیت کوین در سالهای اخیر حتی در بدترین شرایط هم به زیر 40 درصد سقوط نکرده است. برای سرمایهگذاری در بازار رمزارزها حتماً باید یک جای خالی برای بیت کوین در نظر بگیرید.
آلت کوینها شرایط کاملاً متفاوتی دارند. در بین آلت کوینها، اتریوم وجود دارد که جایگاه خاصی دارد و از ثبات نسبی در بازار برخوردار است. به همین دلیل اگر قرار باشد تنها یک گزینه را برای سرمایهگذاری در آلت کوینها انتخاب کنید، اتریوم بهترین گزینه است.
منظور از قرار گرفتن در لوپ ارزهای ترند چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که شما باید تعدادی از بهترین ارزهای دیجیتال را در واچ لیست خود قرار دهید و لازم است که روند تغییرات قیمت آنها را دنبال کنید. در این بین متوجه نکات مهمی خواهید شد. نوعی همبستگی بین گروهی از رمزارزها وجود دارد. در مواردی همبستگی مثبت ایجاد میشود.
برای مثال با افزایش قیمت رمزارزهای لایه 2، رمزارزهای اثبات کار دچار کاهش قیمت شدند و … (البته این صرفاً مثال است، ارتباطی بین این دو دسته رمزارز وجود ندارد).
در واقع افزایش قیمت یکی، با رشد قیمت دیگری همراه است. گاهی هم با همبستگی منفی روبهرو هستیم؛ یعنی افزایش قیمت یکی از رمزارزها باعث کاهش قیمت ارز دیجیتال دیگر میشود.
شناسایی این روابط همبستگی بین رمزارزها به شما کمک میکند که لوپ ارزهای ترند را به دست بیاورید. به این ترتیب میتوانید در یک چرخه دائمی سرمایهگذاری خود را برای خرید این گروه از داراییها به کار ببرید. البته پیادهسازی این استراتژی خیلی ساده نیست و نیاز به صرف زمان زیاد برای رصد بازار دارد.
لوپ ارزها (Cryptocurrency Loop) به معنی وارد شدن به یک الگوی روندی در بازار کریپتوکارنسی است که قیمت ارزها در آن الگو به صورت مداوم صعود یا نزول میکند. در این الگو، قیمت ارزها به طور مداوم به سمت بالا یا پایین حرکت میکند و به نوعی در یک حلقه بسته محصور میشود.
وجود لوپ ارزها میتواند برخی از عوامل را نشان دهد، از جمله:
-
روند قوی در بازار: در صورتی که یک ارز در لوپی مثبت قرار داشته باشد و قیمت آن به طور مداوم در حال صعود باشد، این میتواند نشانگر وجود یک روند قوی در بازار باشد. این ممکن است نتیجه رشد اعتماد سرمایهگذاران و علاقهمندان به آن ارز باشد.
-
نوسانات قوی در بازار: وجود لوپ ارزها ممکن است نشانگر نوسانات قوی در بازار باشد. در این صورت، قیمت ارزها به صورت مداوم صعود یا نزول میکند و این میتواند فرصتهای سودآوری را برای تریدرها و سرمایهگذاران فراهم کند.
-
الگوی تکراری: لوپ ارزها ممکن است نشانگر وجود الگوهای تکراری در بازار باشد. در این صورت، با تحلیل الگوهای گذشته و شناخت روند قیمتی، میتوان به پیشبینی رفتار آینده ارزها پرداخت.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که لوپ ارزها ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و تنها بر اساس وجود این الگو نمیتوان تصمیمات سرمایهگذاری را بگیرید. همواره تحلیل دقیقتر و شناخت عوامل موثر در بازار کریپتوکارنسی برای اتخاذ تصمیمات بهتر و موفقتر الزامی است.
- کمتر معامله کن، بیشتر سود کن! گاهی برای مدیریت مشکلات در بازارهای مالی نیازی به انجام کار خاصی ندارید؛ بلکه کافی است دست از انجام دادن برخی از کارهای عجولانه بکشید. فراموش نکنید که تعداد معاملات شما در بازارهای مالی به هیچ عنوان در تعیین شانس موفقیت شما تأثیرگذار نیست. چه بسا تریدرهایی که دائماً در حال معامله کردن هستند؛ اما بعد از مدتی نهتنها به سود نمیرسند بلکه سرمایهشان هم بهخطر میافتد.
اولین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که افزایش تعداد معاملات، هزینههای جانبی مانند کارمزد را بالا میبرد. بنابراین حتی اگر سود میکنید، بخشی از آن صرف جبران هزینه کارمزدها میشود. از طرفی دیگر هر چه تعداد معاملات شما افزایش پیدا کند، احتمال خطا در تحلیل هم بالاتر میرود؛ چرا که هم فرصت کمتری برای تحلیلهای دقیقتر در اختیار خواهید داشت و هم احتمال ضریب خطای سیگنالهای خرید و فروش ابزارهای تحلیل تکنیکال بالاتر میرود.
وقتی تعداد معاملات را کاهش میدهید، کمتر در معرض فشارهای روحی و روانی ترید قرار میگیرید. خیلی از تصمیمهای اشتباه در بازارهای مالی ناشی از همین موضوع است. گاهی فشار روحی روی معاملهگران آنقدر زیاد میشود که دست به تصمیمات عجیب میزنند. کمتر معامله کردن باعث میشود که گرههای ذهنی کمتری را هم تجربه کنید. در نتیجه شرایط برای موفقیت در بازار کریپتو هموارتر میشود.
همواره هدف هر سرمایهگذار و تریدر در بازار کریپتوکارنسی، کسب سود است. در ادامه، چندین راهکار برای کمتر کردن معاملات و بیشترین بهرهبرداری از بازار کریپتو را بررسی میکنم:
-
تحلیل و بررسی دقیق: قبل از ورود به هر معامله، از تحلیل و بررسی دقیق بازار و شناخت الگوها و شاخصهای تحلیلی استفاده کنید. این کار میتواند به شما کمک کند تا معاملات موفقتری را انجام دهید و به ریسک کمتری برخورد کنید.
-
استفاده از استراتژیهای مدیریت ریسک: استفاده از استراتژیهای مدیریت ریسک، مانند تعیین سطح توقف ضرر (Stop Loss) و تعیین سطح هدف سود (Take Profit)، به شما کمک میکند تا معاملات را بهتر کنترل کنید و در صورت نیاز، به طور خودکار از معاملات خارج شوید.
-
رعایت تعادل در تنوع سرمایهگذاری: به جای قرار دادن تمام سرمایه خود در یک ارز، سعی کنید سرمایهگذاری خود را در چندین ارز و تنوعبخشی کنید. این کار میتواند ریسک را کاهش داده و از تمامی سرمایهتان سود ببرید.
-
آموزش و بهروزرسانی مداوم: همواره در حال آموزش و بهروزرسانی خود باشید. بازار کریپتوکارنسی پویا است و شاخصها و روشهای موفقیت در آن نیز تغییر میکنند. به روز بودن با آخرین تحولات و استفاده از منابع آموزشی معتبر میتواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیمات را بگیرید.
در نهایت، مهم است که توجه داشته باشید که بازار کریپتوکارنسی نیز همراه با ریسکهای خاص خود است. قبل از هر تصمیمی، به دقت و مطالعه کافی از موضوعات مرتبط بازار کریپتوکارنسی و معاملات مرتبط با آن اقدام کنید.
- لحظهها را دریاب! به تجربه ثابت شده است که بازار کریپتوکارنسی، جایی است که لحظهها در آن نقش تعیینکنندهای دارند. انتشار یک خبر درباره یک ارز دیجیتال میتواند زمینه رشد یا کاهش قیمت آسانسوری آن را فراهم کند. به عنوان مثال بررسی ماجرای اختلاف بین شرکت ریپل و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در سال 2023 خالی از لطف نیست.
چند ماه قبل بود که دادگاه رأی نهایی را به نفع ریپل صادر کرد. این موضوع باعث شد که ظرف یک الی دو روز، قیمت ارز دیجیتال XRP چیزی در حدود 100 درصد افزایش یابد. از این دست فرصتها در بازار کریپتو به وفور پیش میآیند. شما باید هوشیار باشید و از آنها نهایت بهره را ببرید. استراتژی معامله با اخبار در راستای استفاده از این فرصتهای ترید ابداع شده است.
- بیشترین ریزش، بیشترین رشد
در مرحله انباشت شاهد ورود نقدینگی به بازار هستیم. همان چیزی که در عرف رایج بازارهای مالی با نام پول هوشمند شناخته میشود. سرمایهگذاران بزرگ در مرحله انباشت خیلی آهسته وارد بازار میشوند. نمودار قیمت در مرحله انباشت معمولاً روند نزولی یا رنج دارد. بعد از پایان این مرحله روند صعودی آغاز میشود. معمولاً این روند صعودی با شیب تندی همراه است.
پس از پشت سر گذاشتن این روند صعودی، بخشی از خریداران دست نگه میدارند و منتظر فرصتهای بهتر برای خرید میمانند. به همین دلیل حجم خرید کاهش پیدا میکند و به نوعی توازن بین خریداران و فروشندگان در بازار برقرار میشود.
این موضوع باعث شکلگیری روند رنج در نمودار میشود. اصطلاحاً به این مرحله، انباشت مجدد میگویند. با پایان یافتن این مرحله، بار دیگر روند صعودی در نمودار آغاز میشود. این امکان وجود دارد که شیب روند صعودی جدید کمتر باشد.
در مرحله سوم با توزیع دارایی سروکار داریم. سرمایهگذاران بزرگ که سود مدنظر خود را به دست آوردهاند، به آهستگی از بازار خارج میشوند. با شروع مرحله توزیع، شدت روند صعودی کاهش پیدا میکند اما همچنان روند صعودی با شیب ملایم ادامه مییابد. در واقع بازیگران بزرگ سعی میکنند شرایط را عادی جلوه دهند تا معاملهگران خرد در بازار باقی بمانند. در پایان این مرحله روند نزولی آغاز میشود.
در میانه روند نزولی سفارشهای فروش کاهش پیدا میکند. به همین دلیل شرایط به گونهای پیش میرود که توازن قدرت بین خریدار و فروشنده در بازار شکل میگیرد. به این ترتیب وارد مرحله باز توزیع میشویم. در پایان این مرحله بار دیگر روند نزولی ادامه مییابد. در پایان این مرحله بار دیگر مرحله انباشت آغاز میشود و این چرخه ادامه پیدا میکند.
اگر بتوانید این چهار مرحله را بهدرستی روی نمودار قیمت تشخیص دهید، موفق میشوید که رفتار معاملهگران بزرگ نظیر بازارگردانها را زیر نظر بگیرید.
به این ترتیب شما میتوانید نقاط ورود یا خروج نقدینگی با حجم بزرگ در بازار را شناسایی کنید. طبیعی است که برای دنبال کردن این رویکرد باید به سراغ تایمفریمهای بلندمدت بروید. رسم محدوده حمایت و مقاومت در نمودار قیمت به شما کمک میکند که مناطق چهارگانهای که نام بردیم را روی نمودار شناسایی کنید.
برای ورود به بازار باید منتظر شروع دوره انباشت بمانید. تا قبل از شروع این مرحله، بیشترین کاهش قیمت در نمودار اتفاق افتاده است. بنابراین ارز دیجیتال اصطلاحاً در کف قیمت خود قرار دارد. خرید در مرحله انباشت، بیشترین سود بلندمدت را برای شما به همراه خواهد داشت.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.