الگوی پرچم صعودی چیست؟
در زمان آموزش الگوهای نموداری در تحلیل تکنیکال، با الگوهای نموداری زیادی مواجه میشویم. الگوی پرچم یا Flag یکی از بهترین الگوهای نموداری است که درصد خطای آن در مقایسه با سایر الگوها، بسیار کمتر است.
معمولا در میانه روندهای صعودی یا نزولی قدرتمند بازار،شاهد شکلگیری این الگو هستیم که نشانه آغاز روند صعودی یا نزولی دیگری در بازار است. این مقاله را به معرفی این الگوی نموداری اختصاص دادهایم.
همانطور که اشاره شد، جهشهای بزرگ قیمت در بازارها در نتیجه شکستن الگوهایی مانند الگوی پرچم اتفاق میافتند. معمولا ورود به یک بازار پر نوسان کار پر ریسکی است ولی زمانبندی نحوه حرکت قیمتها و تحلیل روند قیمتی و شناسایی ابتدای روندها در بازار، با استفاده از استراتژی معاملاتی مبتنیبر الگوی پرچم صعودی و پرچم نزولی به راحتی امکانپذیر است. در این مقاله، الگوهای پرچم صعودی (Bullish Flag) و پرچم نزولی (Bearish Flag) و نحوه ترید کردن با این الگوها را به طور کامل فرا میگیریم.
الگوی پرچم صعودی چیست؟
توجه به این نکته ضروری است که این الگو به طور کامل با شرایط بازار ارزهای دیجیتال مطابقت دارد و سرمایهگذاران مجرب میتوانند از آن سود ببرند. فرقی ندارد که از این الگو برای معاملات لانگ استفاده میکنید یا شورت، همچنین فرقی ندارد که تریدر روزانه هستید یا نوسانگیر، در هر حالت، الگوی پرچم بسیار خوب کار میکند. در حالت کلی، الگوهای پرچم برای معاملهگری پس از شکست قیمت یا در یک بازار دارای روند قوی، بسیار مفید عمل میکنند.
بهترین معاملهگران جهان، استراتژیهای معاملات متنوعی دارند. با این وجود، یکی از این استراتژیها استفاده از الگوهای پرچم صعودی و پرچم نزولی است. این الگوها به تریدرها این امکان را میدهد تا در بازارهای دارای روند ورود کنند، تغییرات قیمتی را پیش بینی کنند و با ریسک کمتری اقدام به معاملهگری کنند.
ترید کردن با الگوی پرچم صعودی به شما کمک میکند تا ادامهدار بودن روند را تشخیص داده و به راحتی از جهشهای بزرگ قیمت در معاملات استفاده کنید. پرچم صعودی یک الگوی تکنیکالی است که نقطه ورود دقیقی را برای شرکت در یک روند صعودی قوی ارائه میدهد. بسیاری از معاملهگران حرفهای از این الگوی ادامه دهنده برای یافتن سطوح مطلوب برای ترید همراه با روند استفاده میکنند.
به طور خلاصه، هدف اصلی الگوی پرچم صعودی، کمک به شما در مشارکت در روند فعلی بازار است. این بدان معناست که میتوانید از اطلاعاتی که این الگو در اختیار تریدر قرار میدهد، برای تعیین سطوح ورود در جایی که نسبت ریوارد به ریسک خوب است، استفاده کنید. از منظر بصری، این الگو دارای یک حرکت قوی قبلی به سمت بالا (میله پرچم) و سپس شامل اصلاح قیمت است که شکل یک پرچم را به خود میگیرد.
معرفی الگوی پرچم صعودی
در اصل، شاکله پرچم صعودی دارای سه مولفه اساسی زیر است:
وجود روند صعودی غالب (میله پرچم) اصلاح قیمت، معروف به پرچم که عموما یک کانال قیمتی است ادامه روند به دنبال شکستن مقاومت بالای کانال
شناسایی پرچم صعودی
با وقوع پرچم صعودی، یک کنج در بازار تشکیل میشود، به ویژه برای معاملهگران رمزارزها. شناسایی این کنج، به شناسایی ناحیه اصلاح قیمت قبل از شروع روند قبلی کمک میکند.
با این حال، قبل از هر چیز، ویژگیهای کلیدی را که در معاملهگری با الگوی پرچم صعودی باید بدان توجه کنیم، بدانیم. این الگو باید شامل روند قبلی باشد به این صورت که بازار باید چند کندل صعودی تشکیل دهد. سپس روند اصلاح قیمت باید صورت گیرد. معمولا، اصلاح قیمت میتواند در یک کانال نزولی، مثلث یا روند خنثی رخ دهد. مرحله سوم الگوی پرچم صعودی، شکستن پرچم است که یک سیگنال ورود معتبر برای تریدرهاست.
حد سود اول الگوی پرچم صعودی، به اندازه میله پرچم خواهد بود و حد ضرر را میتوان در زیر اصلاح قیمت قرار داد برای مشخص کردن حد سود میتوان از فاصله بین کف روند صعودی قبلی (میله پرچم) و بالاترین قیمت میله استفاده کرد.
این مراحل را برای شناسایی الگوی پرچم صعودی دنبال کنید:
گام ۱: روند صعودی را شناسایی کنید. معمولا این روند شامل چند کندل صعودی متوالی است با حداقل اصلاح قیمت همراه است. گام ۲: منتظر اصلاح قیمت باشید. معمولا، این اصلاح را میتوان تحت یک کانال نزولی قرار داد. گام ۳: سطح شکست سقف کانال را برای ورود مشخص کنید. جزئیات بیشتر در مورد انجام معاملات در بخش بعدی ارائه شده است.
تفاوت الگوی پرچم با مثلت چیست؟
در نگاه اول، الگوهای پرچم تقریبا شبیه به الگوهای مثلث هستند. هر دوی آنها الگوهای ادامه دهنده هستند که هر زمان جهش قیمتی شدیدی رخ میدهد، به دنبال آن روند خنثی شکل میگیرد. معمولا فقط یک تا سه هفته طول میکشد. اما با وجود شباهتها، تفاوتهایی نیز در عملکرد این دو الگو وجود دارد.
به طور معمول، الگوی مثلت با رسم همگرای خطوط روند مشخص میشود که زمانی رخ می دهد که بالاترین و پایینترین سطحی قیمتی متوالی، محدوده معاملاتی را تشکیل میدهند. با حرکت تند به بالا یا پایین، در نهایت داخل یک مثلث قیمت تثبیت میشود. به طور کلی، از الگوی مثلث میتوانید در کنار سایر الگوهای تکنیکال استفاده کنید تا صحهای بر تحلیل شما باشد. یک روش خوب این است که از شاخص قدرت نسبی (RSI) برای تعدیل در مرحله اصلاح قیمت و رسیدن به سطوح اشباع فروش استفاده کنید.
الگوی پرچم زمانی شکل میگیرد که یک صعود (یا سقوط) شدید در ابتدا با انجام معاملات در محدوده قیمتی کوچک و سپس با افزایش شدید (یا سقوط) دنبال شود. برای دریافت تایید بیشتر در مورد ادامه روند و برای اطمینان از اینکه قیمت بالای سطح حمایتی یا مقاومتی بسته میشود، استفاده از الگوی پرچم مفید خواهد بود.
در نهایت، الگوها ممکن است در زمان خاصی در بازار ظاهر شوند. با این حال، مادامیکه صبور باشید، این الگوها در زمان مناسب شکل خواهند گرفت.
چطور با الگوی پرچم ترید کنیم؟
اکنون که میدانیم چگونه الگوی پرچم بولیش را تشخیص دهیم، حائز اهمیت است که معیارهای خاصی را برای درک نحوه ترید آن مشخص کنیم. پس از شناسایی الگوی پرچم، نقطه ورود باید در جایی قرار گیرد که کانال نزولی (ساختار قاب پرچم) نتواند حرکت رو به پایین خود را حفظ کند.
ترید با الگوی پرچم صعودی
نقطه ورود باید در نقطه شکست پرچم قرار گیرد، در حالی که سفارش حد ضرر در حالت ایده آل باید زیر کانال اصلاح قیمت قرار گیرد. حد سود اول باید به اندازه میله پرچم باشد. اگر روند به اندازه کافی قوی باشد، حرکت ادامه مییابد.
البته نحوه مدیریت ترید، بستگی به سبک هر معاملهگر دارد. با این حال، یک استراتژی خوب این است که بخشی از پوزیشن را در همان تارگت (حد سود) اول ببندیم و سپس برای مقدار باقی مانده، حد ضرر را متناسب با رشد قیمت افزایش دهیم.
مثال بعدی، نمودار هفتگی BTCUSD، راهنمای دقیق و گام به گام برای شناسایی پرچم صعودی و نحوه ترید با آن را نشان میدهد.
اول از همه، همانطور که در بالا ذکر شد، روند غالب باید روند صعودی قوی باشد. روند نمودار زیر یک روند قوی را نشان میدهد که فقط چند اصلاح را شامل میشود.
ثانیا، ما باید منتظر تثبیت قیمت باشیم. در این حالت، پس از ایجاد یک سقف پایینتر، میتوان خطی برای کانال نزولی ترسیم کرد، حال میتوانیم منتظر شکستن پرچم باشیم.
هنگامی که پرچم توسط قیمت شکسته میشود، میتوانیم وارد پوزیشن لانگ شویم. در همان زمان، باید حد ضرر را در ضلع مقابل الگوی پرچم قرار دهیم. منطقه قرمز نشان دهنده ریسک (مقدار پولی است که ممکن است از دست بدهیم) و منطقه سبز نشان دهنده سود احتمالی است.
پس از فعال شدن نقطه ورود، زمان آن است که منتظر بمانید و ببینید چه اتفاقی میافتد. در این مثال، قیمت مستقیما به نوسان صعودی (Swing High) قبلی خود ادامه خواهد داد.
نحوه مدیریت سرمایه در الگوی پرچم
مدیریت ترید باید بر اساس میزان ریسک پذیری معاملهگر انجام شود. سریعترین راه برای نقد کردن برخی از سودها این است که فقط بخشی از پوزیشن را در اطراف منطقه مورد نظر ببندید و با بقیه پوزیشن به ترید ادامه دهید و با هر رشد قیمت، حدضرر معامله را بالاتر قرار دهید.
به خاطر داشته باشید که بسیاری از استراتژیهای معاملاتی پرچم صعودی بر اساس قیمتها و اشکال مختلف پرچم است. دوره اصلاح قیمت که پرچم را تشکیل میدهد، میتواند در اشکال زیر خود را نشان دهد:
پرچم صعودی (برخلاف الگوی استاندارد پرچم صعودی، پرچم در طول دوره اصلاح دارای خطوط روند همگرا است.) مثلث متقارن مستطیل افقی کانال رو به پایین
بعد از شکست قیمت چه اتفاقی میافتد؟
آناتومی یک شکست شامل سه مرحله است:
فاز تثبیت قیمت (ساختار قیمت داخل پرچم) باید در دو خط روند موازی با شیب پایین به خوبی مشخص شود. یک شکست واقعی زمانی رخ میدهد که قیمت از خط مقاومت بالا عبور میکند. شکست معتبر باید با افزایش حجم معاملات همراه باشد. با بسته شدن قیمت در بالای خط مقاومت، همراه با افزایش حجم معاملات، شکست پرچم تایید میشود. تثبیت قیمت که پرچم را تشکیل میدهد، دارای سطوح حمایت و مقاومت مشخص است. در حالی که این تثبیت تعادل بین نیروهای عرضه و تقاضا را نشان میدهد، میتوان آن را آرامش قبل از طوفان نیز دانست. از آنجا که روند غالب صعودی است، احتمال ادامه روند و متعاقبا شروع روند صعودی بیشتر است. معمولا سرمایهگذارانی که در جریان رالی اولیه، ارز دیجیتال خریداری کردهاند، تمایل به فروش ندارند. سپس، در مرحله تثبیت قیمت، سرمایهگذارانی که ابتدای روند را از دست دادهاند، سعی میکنند برای کسب سود، در ادامه روند وارد بازار شوند.
افزایش بیش از حد خریداران، در نهایت باعث عدم تعادل بین نیروهای عرضه و تقاضا و افزایش قیمت میشود. در پایان، درک این نکته مهم است که بیشتر روندها نتیجه یک شکست هستند.
پرچم صعودی در برابر پرچم نزولی
تفاوت بین پرچم صعودی و نزولی در جهت حرکت قیمت است. با پرچم صعودی، ایده این است که در یک روند صعودی قوی شرکت کنید. در همین حال، با الگوی پرچم نزولی، ایده این است که در جهت روند نزولی غالب معاملات کوتاه مدت انجام دهیم.
رمزارزها فرصتی را برای یافتن پرچمهای صعودی و نزولی فراهم میکنند. این به این دلیل است که این بازار بسیار پر نوسان است، به طوریکه بسته به تایم فریم چارت، تقریبا روزانه فرصتهای معاملاتی طولانی یا کوتاه مدت پیدا میشوند.
آیا الگوی پرچم صعودی یا بولیش قابل اعتماد است؟
به طور کلی، الگوهای پرچم و مثلث قابل اعتماد هستند. تجربه نشان داده است که الگوی پرچم بولیش به خوبی کار میکند و توسط معاملهگران سودآور و مجرب در سراسر جهان استفاده میشود. البته معاملات مملو از عدم قطعیت هستند. با این وجود، این اندیکاتورها و الگوهای نموداری به تریدرها اطمینان خاطر میدهند. البته ناگفته نماند که آنها دارای مجموعهای از مزایا و معایب هستند و پترنهای صعودی و نزولی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
مزایای الگوی پرچم صعودی
شکستن پرچم صودی یک سطح قیمت مشخص را برای ورود به یک معامله طولانی مدت فراهم میکند. این الگو همچنین دارای نقطه مشخصی برای حد ضرر است که در نتیجه برای مدیریت پوزیشن الگوی مناسبی است.
ریوارد به ریسک در این الگو معمولا رویایی است، بدین معنی که سود (هدف) بالقوه بسیار بیشتر از ریسک معامله است. به عبارت دیگر، این الگویی است که میتواند پایه و اساس یک سیستم مدیریت ریسک خوب باشد.
الگوی پرچم صعودی یک شکل ساده برای استفاده در بازارهای پرطرفدار است. مراحل شناسایی الگو کاملا مشخص و ساده است.
ریسکهای الگوی Bullish Flag
ریسک اصلی الگوی پرچم صعودی، امکان تفسیر نادرست روند غالب بازار است. در یک بازار رنج (خنثی)، افراد ممکن است با اجرای این الگو نتایج منفی را تجربه کنند، زیرا روند غالب را درست شناسایی نکردهاند.
برای به حداقل رساندن ریسکها و افزایش شانس موفقیت، وقت خود را روی تحلیل چند چارت که در حال تشکیل الگوی پرچم بولیش هستند، صرف کنید تا بتوانید به عملکرد آن عادت کنید. به این ترتیب، وقتی زمان اجرای الگو فرا میرسد، برایتان طبیعیتر خواهد بود.
به طور خلاصه، الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag) نسبتا رایج است. این نشان دهنده وجود یک روند صعودی قوی است و شکست ساختار پرچم بهترین نقطه ورود برای به حداکثر رساندن نسبت ریوارد به ریسک است. با استفاده از پرچم صعودی، سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال که ابتدای روند را از دست دادهاند، اکنون این فرصت را دارند که سود ادامه روند غالب را بگیرند. معاملات روزانه اوراق بهادار، سهام یا رمزارزها نیاز به مدیریت ریسک دارد. همانطور که میدانید، هیچ سودی بدون ریسک حاصل نمیشود. هر چقدر هم که تجزیه و تحلیل قوی داشته باشید، بدلیل مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار، ممکن است معامله موفقی نداشته باشید. پس همیشه مدیریت ریسک را در پوزیشنهای خود در نظر بگیرید.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.