معرفی بهترین ابزار ها برای ترید ارز دیجیتال
بهترین کار قبل از هرکاری، سنجش تمام جوانب و کسب اطلاعات لازم درباره آن است. برای یک تریدر که میخواهد ارز دیجیتال ترید کند، داشتن اطلاعات لازم و ابزار مناسب بسیار ضروری است.
چه ابزار هایی برای ترید ارز دیجیتال نیاز است؟
برای داشتن یک ترید موفق در بازار ارزهای دیجیتال، نیاز است که با برخی از سایت های مهم در این حوزه آشنا شویم. در ادامه و در ۱۰ بخش به بهترین سایت های مورد نیاز برای ترید اشاره میکنیم. استفاده از برخی از سایتها رایگان است، اما در بعضی از آنها برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر باید بهصورت ماهانه هزینه پرداخت کنیم.
۱. صرافیهای متمرکز
اولین قدم برای ترید ارز دیجیتال، انتخاب یک پلتفرم یا صرافی مناسب برای ترید است. برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال برای ترید، باید نکات متفاوتی را در نظر گرفت. این نکات شامل مواردی مانند نقدینگی، امکانات و سرویسها، امنیت و قابل اطمینان بودن و میزان کارمزد دریافتی صرافی میشود. البته برای کاربران ایرانی علاوهبر موارد گفتهشده، یک مورد دیگر نیز وجود دارد و آن این است که آیا صرافی مورد نظر به کاربران ایرانی سرویس ارائه میدهد یا خیر.
نقدینگی:
نقدینگی یک صرافی متمرکز با سهولت خرید و فروش دارایی توسط معاملهگران تفسیر میشود. هرچه تعداد خریدار و فروشنده بیشتر باشد، نقدینگی صرافی بیشتر است.
امکانات و سرویسها:
امکانات و سرویسهایی که یک صرافی متمرکز ارائه میکند، میتواند بسیار گسترده باشد. این سرویسها شامل معاملات در بازار اسپات، معاملات مارجین، بازار فیوچرز، قراردادهای آپشن، معاملات دارای حد سود و حد ضرر، میزان لوریج و از این قبیل موارد میشود. هرچه امکانات یک سایت بیشتر باشد، نیاز تریدرها برای فعالیت در چندین پلتفرم کاهش مییابد.
کارمزد:
بهطور قطع یکی از معیارهای مهم برای تریدر های ارز دیجیتال، پرداخت کارمزد کم در ازای معاملاتشان است. هرچه کارمزد کمتر باشد، سود آنها از معامله بیشتر میشود.
۲.صرافی غیرمتمرکز
در نگاه اول یک صرافی غیرمتمرکز بهمنظور سواپ یا تبدیل ارزهای دیجیتال، خدماتی مانند استیکینگ، تامین نقدینگی استخرها و از این موارد استفاده میشود؛ اما علاوهبر این موارد، برخی از دکسها قابلیت سفارشگذاری محدود (Limit Order) دارند که به تریدرها کمک میکنند سریعتر داراییشان را تبدیل کنند و از نوسان قیمت ارزهای دیجیتال بهرهمند شوند. یونی سواپ یکی از بزرگترین دکسهای دیفای است که روی شبکه اتریوم فعالیت میکند. این صرافی غیرمتمرکز با داشتن نقدینگی بالا، میتواند به تریدرها کمک کند که داراییهایشان را بهراحتی سواپ کنند.
اسپوکی سواپ (Spookyswap)
اسوپوکی سواپ روی شبکه فانتوم قرار دارد و با بهرهگیری از این شبکه بلاکچینی، تجربه معاملاتی سریعی را برای کاربران به ارمغان میآورد. یکی از امکانات این دکس، امکان سفارشگذاری محدود است. با این ویژگی معاملهگران میتوانند دارایی مورد نظر خودشان در یک قیمت مناسبتر خرید و فروش کنند. از دیگر ویژگیهای اسپوکی سواپ، بریج داخلی آن است. این صرافی غیرمتمرکز از شبکههایی مانند اتریوم، کرونوس، بایننس چین، پالیگان، آربیتروم و چند شبکه دیگر پشتیبانی میکند.
دکس dydx
صرافی غیرمتمرکز dYdX یک پروتکل غیرمتمرکز بر بستر بلاکچین اتریوم است که قابلیتهای وامگیری و وامدهی و معاملات قراردادهای دائمی، مارجین، اسپات را فراهم میکند. dYdX در واقع یک صرافی غیرمتمرکز یا دکس (DEX) بر بستر اتریوم است که مدیریت، ترید و ذخیرهسازی داراییها را بهوسیله قراردادهای هوشمند امکانپذیر میکند.
۳. برنامه رصد و مدیریت سبد دارایی
تریدرهای ارز دیجیتال ممکن است در پلتفرمهای مختلف ترید کنند. آنها نیاز دارند که تمام پرتفولیو یا سبد دارایی خود را بهصورت یکجا رصد کنند. برنامههای مدیریت سبد دارایی یکی از ابزارها و سایتهای مهم برای ترید ارز دیجیتال است.
کوین استتس (CoinStats)
سایت کوین استتس با پشتیبانی از چندین کیف پول ارز دیجیتال، امکان مدیریت و رصد پرتفولیو تریدرها را فراهم میکند. اپلیکیشن این سایت در دو نسخه دسکتاپ و موبایل، برای کاربران امکانات متعدد مانند اخبار و تحلیل بههمراه دارد. نکتهای که درباره این سایت باید به آن توجه کرد این است که امکان استفاده رایگان از آن وجود ندارد و کاربران میتوانند ۳ روز از این برنامه بهصورت آزمایشی استفاده کنند.
با استفاده از کوین استتس تریدرها میتوانند حسابهای مختلفشان را یکجا مدیریت کنند. این برنامه به آنها نمودار رشد و روند هر دارایی و کل پرتفولیو را نشان میدهد. نمایش سودآورترین یا ضرردهترین دارایی دیجیتال، کل کارمزد پرداختی توسط تریدرها، میزان برداشت و از این دست اطلاعات، از دیگر امکانات CoinStats است.
کریپتو اپ (The Crypto App)
اپلیکیشن کریپتو اپ با پشتیبانی از ولتهای بومی شبکههای مختلف، تریدرها را در مدیریت و رصد سبد داراییشان کمک میکند. این نرمافزار تنها یک خبرخوان و رصدکننده پرتفولیو است. این برنامه درای یک نسخه رایگان است که کاربران با دیدن تبلیغات میتوانند بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کنند. کاربران با استفاده از نسخه پولی The Crypto App، میتوانند تنظیمات سفارشیشدهتری روی سبد داراییشان اعمال کنند و به بیش از ۲۰۰ صرافی دسترسی داشته باشند.
بلاکفولیو (Blockfolio)
بلاکفولیو یکی از محبوبترین برنامههای رصد و مدیریت پرتفولیو است. این برنامه که در حال حاضر به FTX تغییر نام داده و به اکوسیستم اف تی اکس اضافه شده است، در سال ۲۰۱۴ پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت. این برنامه به کاربران اجازه میدهد که داراییهایشان را از میان صرافیها و ولتهای بیشمار رصد کنند. بلاکفولیو از بیش از ۸ هزار ارز دیجیتال و ۳۰۰ صرافی مختلف پشتیبانی میکند. رایگان بودن، اعلان تغییر قیمتها، خبرخوان و پشتیبانی از مشتریان از جمله ویژگیهای Blockfolio است. از نظر امنیت نیز میتوان این اپلیکیش را ایمن دانست؛ زیرا هیچ اطلاعات خصوصی از کاربران دریافت نمیکند.
۴. ربات ترید ارز دیجیتال
جذابیتهای ترید ارز دیجیتال بسیاری از افراد را وارد این حوزه کرده است، اما همه دانش کافی برای انجام معاملات موفق ندارند. استفاده از رباتها یا باتهای معاملهگر یکی از روشهای مرسوم در ترید است. پلتفرمهایی که این سرویس را ارائه میکنند، به کاربران خود اجازه میدهند که با کپی از الگوهای تریدرهای موفق، کسب درآمد کنند.
تری کاماز (3Commas)
سایت تری کاماز یک پلتفرم جامعه معاملات است که این امکان را برای کاربران فراهم میکند که بهصورت خودکار و با استفاده از رباتهای معاملهگر ترید کنند. علاوهبر این کاربران میتوانند استراتژی معاملاتی خود را طراحی کنند.
برای استفاده از امکانات تری کاماز، چهار حالت وجود دارد. حالت اول رایگان است و بالطبع نسبت به حالتهای دیگر محدودتر است. حالت مبتدی (Starter)، پیشرفته (Advanced) و حرفهای (Pro) بهترتیب ۱۴.۵ دلار، ۲۴.۵ دلار و ۴۹.۵ دلار قیمت دارد.
کریپتو اپ (The Crypto App)
۵. ابزار تجزیه و تحلیل آنچین
یکی از ابزارهایی که میتواند به یک تریدر ارز دیجیتال کمک کند، تحلیل درون شبکهای یا تحلیل آنچین است. برای این کار باید از سایتهایی که سرویسهای مربوطه را ارائه میدهند، استفاده کنیم. در ادامه به سایت های مهمی که تریدرهای ارز دیجیتال میتوانند از آنها برای بهرهگیری از تحلیل آنچین و بهکارگیری آن در ترید ارز دیجیتال استفاده کنند، اشاره میکنیم.
گلس نود (Glass Node)
گلس نود یک ابزار تجزیه و تحلیل آنچین است. این سایت معیارهای مختلفی برای تحلیل در اختیار کاربران قرار میدهد. از جمله معیارهای مهمی که میتوان از آنها استفاده کرد، میتوان به آدرسهای فعال و سود و زیان محققنشده خالص (Net unrealized profits/losses) اشاره کرد. این سایت از ارزهای دیجیتال مختلف مانند بیت کوین، اتریوم، توکنهای ERC20 و توکنهای دیفای پشتیبانی میکند.
شاید کسانی که در ابتدای مسیر هستند، استفاده از دادهها و نمودارهایی که این سایت ارائه میکند، سخت باشد. برای شروع میتوانید از تحلیلهای هفتگیای که Glass Node در سایت و یوتیوبش منتشر میکند، استفاده کنید. علاوهبر این، گلس نود دارای بخشی بهنام آکادمی است که درباره مفاهیم On chian آموزش میدهد. بعد از آشنایی با نحوه استفاده از ابزارها، میتوانید خودتا وضعیت بازار را تحلیل و سپس اقدام به سرمایهگذاری کنید.
سایت گلس نود سه اشتراک ماهانه دارد. اشتراک اول رایگان است و اطلاعات و ابزار سادهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. اشتراک دوم و سوم بهترتیب ۲۹ دلار و ۷۹۹ دلار است. کاربران با توجه به نیازهای خود میتوانند، هر کدام از سرویسها را انتخاب و از سایت گلس نود استفاده کنند.
کریپتوکوانت (CryptoQuant)
یکی از سایتهایی که معیارهای متعدد و بسیار مهمی درباره اطلاعات آنچین دارد، سایت کریپتوکوانت است. اطلاعاتی مانند دیتای بازار و جریان صرافیها از دیگر آماری است که تریدرهای ارز دیجیتال میتوانند بهدست بیاورند.
دسترسی به بسیاری از اطلاعات سایت CryptoQuant رایگان است. اگر به دیتای بیشتر و تخصصیتری نیاز دارید، یک طرح پیشرفته با قیمت ۳۹ دلار در ماه دارند که شامل شاخصهای آنچین دقیقتر است. علاوهبر این، کریپتوکوانت یک پکیج حرفهای با قیمت ۱۰۹ دلار در ماه و یک طرح برتر با قیمت ۷۹۹ دلار در ماه دارد.
سنتیمنت (Santiment)
یکی دیگر از بهترین ابزار هایی که به ترید ارز دیجیتال کمک میکند و مربوط به حوزه احساسات بازار میشود، سایت سنتیمنت است. مزیت این سایت نسبت به لونار کراش، بازه زمانی دیتاهای موجود در سایت است. سایت لونار کراش اطلاعات مربوط به ۳ ماه اخیر را ارائه میدهد. علاوهبر این، سایت Santiment دیتاهای دیگری مانند ارزش بازار و تحلیل آنچین نیز دارد.
دیون آنالیتیکس (Dune Analytics)
دیون آنالتیکس یک پلتفرم مبتنی بر وب است که در آن کاربران میتوانند با استفاده از زبان SQL (SQL queries) دیتای مورد نیاز خود را از شبکههای بلاکچین استخراج کرده و پس از جمعآوری اطلاعات، آن را در قالب جدول و نمودار نمایش دهند. در گام اول این سرویس شبکه بلاکچین اتریوم را به وبسایت خود اضافه کرد. نکته قابل توجه این سرویس در کنار رایگان بودن آن، استفاده از تجارب سایر افراد است. اگر شما توانایی نوشتن کد ندارید، در Dune Analytics به راحتی میتوانید از حاصل کار سایر کدنویسان استفاده کنید. دیون آنالتیک بستری را مهیا کرده است که افراد از سرتاسر جهان که علاقهمند به اطلاعات آنچین هستند گرد هم آمده و تجارب و مهارتهای خود را به اشتراک بگذارند.
۶.سایت های آماری
یک تریدر موفق قطعا به بررسی قیمت و اطلاعات مربوط به ارزش دارایی نیاز دارد. در ادامه به معرفی سایتهایی که در زمینه ارائه قیمت ارزهای دیجیتال فعال هستند و اطلاعات خوبی در این زمینه در اختیارمان قرار میدهند، اشاره میکنیم.
کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)
سایت کوین مارکت کپ نیز مانند کوین گکو اطلاعات قیمتی و آمار پایهای از بازار ارزهای دیجیتال عرضه میکند. کاربران میتوانند با استفاده از این سایت، به اطلاعاتی مانند تعداد رمزارزهای موجود، ارزش کل بازار، دامیننس بیت کوین، گس اتریوم و از این قبیل دادهها میتوانند دسترسی داشته باشند. اطلاعات مربوط به هررمزارز مانند بازارهای معاملاتی فعال، کیف پولهایی که از آن پشتیبانی میکنند، تاریخچه قیمتی، اخبار مرتبط و حتی توضیحات ساده درباره پروژه مورد نظر را میتوان در صفحه اختصاصی آن ارز دیجیتال مطالعه کرد.
سایت CoinMarketCap سرویسهای مختلف دیگری نیز دارد که به فعالان حوزه کریپتوکارنسی برای کسب درآمد کمک میکند. کسانی که بهدنبال راههای دیگری بهغیر از ترید برای کسب درآمد هستند، میتوانند از سرویس الماس کوین مارکت کپ و معرفی پیشفروش NFTها استفاده کند.
مساری (Messari)
سایت مساری یک دیتابیس بسیار قوی است که سرمایهگذاران و تریدرهای میتوانند از سرویس Screener آن برای سرمایهگذاریهای خود استفاده کنند. در این سایت شما میتوانید ارز دیجیتالی را که میخواهید ترید کنید، بر اساس ارزش بازار، نقدینگی موجود، شاخصهای آنچین، دنبالکنندگان شبکههای اجتماعی و موارد دیگر فیلتر کنید. علاوه بر این، Messari مقالات تحقیقاتی بسیار خوبی منتشر میکند. در این پلتفرم میتوانید دستههای مختلف از انواع پروژهها تا پورتفولیوهای مدیریت دارایی را بیابید. این فیلترها شامل سرمایهگذارهایی مانند Coinbase و Alameda Research میشوند که میتوان گفت نامهای بسیار معتبری هستند. همچنین، اگر به دنبال پروژههای متاورس یا بازی هستید، نمایشگرهای جداگانهای نیز برای آنها وجود دارد.
سایت مساری علاوهبر حالت رایگان، دو طرح پولی نیز دارد. طرح اول ۲۵ دلار در ماه و طرح دوم ۶۲۵ دلار بهصورت ماهانه هزینه دارند. طرح اول برای کاربران معمولی مناسب است.
کوین مارکت کل (CoinMarketCal)
علاوهبر اطلاعات قیمتی، یکی از بهترین ابزار هایی که میتواند به ترید ارز دیجیتال کمک کند، سایتی است که رویدادهای و اتفاقات فضای کریپتو مانند آپدیتها، ایردراپ و موارد این چنینی را لیست کرده و آن را نشان دهد. احتمال اینکه یک نفر بتواند تمام اتفاقها را زیر نظر داشته باشد، خیلی ضعیف است. همانطور که از نام سایت کوین مارکت کل مشخص است، این سایت مانند یک تقویم (Calendar) رویدادهایی را که قرار است در اکوسیستم کریپتو رخ دهد، نشان میدهد.
کوین مارکت کل این امکان را دارد که با جستوجوی نام شبکه، کوین یا توکن مورد نظر خود، اخبار پیرامون آن را مطالعه کنید. طبق گفته سایت Cryptomaniaks، با سایت کوین مارکت کل میتوانید شایعات را بخرید و اخبار را بفروشید. معنای این جمله این است که تریدرها میتوانند با این سایت زودتر از دیگران از طلاعات با خبر شوند و زمانی که خبر آن بهصورت عمومی پخش شد، با کسب سود دارایی را بفروشند.bold text
۷.سایت های خبری
بازار کریپتو مانند هر بازار مالی دیگر بهشدت نسبت به اخبار حساس است؛ بنابراین یک تریدر برای یک ترید موفق از آخرین اخبار مطلع باشد که بر خلاف روند جریان آب شنا نکند! خواندن و چرخ زدن در سایتهای خبری، همانطور که میتواند خیلی جذاب و کمککننده باشد، میتواند وقتگیر نیز باشد. شما میتوانید از سایتهایی مانند کریپتو پوتیتو (Cryptopotato)، کوین تلگراف (Cointelegraph)، یو تودی (U.today) و موارد بیشمار دیگر استفاده کنید، اما گزینه بهتر استفاده از خبرخوانها است. این سایتها اخبار سایتهای دیگر را تجمیع میکنند و در اختیار کاربران قرار میدهند.
کریپتوپنیک (Cryptopanic)
سایت، قابلیت رای دادن است که میتوان نظرات دیگران را نسبت به اخبار منتشرشده متوجه شد. سرویس دیگری که Cryptopanic دارد، رصد پرتفولیو است. در نسخههای پولی این سایت کاربران میتوانند توییتر و ردیت کاربران مهم دیگر را نیز دنبال کنند و مانند خبرها آنها را یکجا ببینند. کریپتوپنیک نسخه موبایلی هم دارد و کاربران میتوانند با استفاده از اپلیکشین آن از خدماتش بهرهمند شوند.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.