محدودیت مکانی استقرار مرکز استخراج رمزارز و نیروگاه تجدیدپذیر به حالت تعلیق درآمد
اخیرا مصوبهای جدید در خصوص سختگیری بیشتر برای برخورد با ماینرهای غیرقانونی رمزارز ارائه شده بود. اکنون وزارت نیرو ابلاغیهای جدید منتشر کرده که بر اساس آن، محدودیتهای مربوط به محل استقرار نیروگاههای تجدیدپذیر و مراکز استخراج رمزارز برداشته شده است
به نقل از برق نیوز، به دنبال افزایش فعالیتهای مربوط به استخراج رمزارز در کشور، همواره مشکلاتی در خصوص وضعیت مصرف برق این صنعت به وجود آمد.
در سالهای اخیر مصوباتی برای نحوه فعالیت استخراجکنندگان رمزارز و استفاده از برق ارائه شد؛ اما در لایحه جدیدی که اخیرا توسط وزارت نیرو ارائه و به تصویب هیئت دولت رسید، میزان سختگیری برای ماینرهای غیرقانونی افزایش یافت.
اما اخیرا اصلاحیهای توسط وزارت نیرو ارائه شده که به نظر میرسد به موجب آن، یکی از محدودیتهای ماینرها برطرف شده است. پیش از این، مراکز استخراج رمزارز که قصد داشتند از انرژی تجدیدپذیر برای استخراج رمزارز استفاده کنند، باید در همان محل با نیروگاه همکاری میکردند. به این معنی که این امکان وجود نداشت یک مرکز استخراج از نیروگاه تجدیدپذیر در محلی دیگر برق دریافت کند.
اما بر اساس ابلاغیه جدید وزارت نیرو، این محدودیت برداشته شده و برای ماینرها به صورت رایگان خدمات ترانزیت و هموارسازی تامین برق از نیروگاههای تجدیدپذیر را ارائه میدهد.
به منظور تشریح این ابلاغیه جدید وزارت نیرو، مصاحبهای با محمد خدادادی، مجری طرح تامین برق استخراج رمزارزها در شرکت توانیر انجام شده که در ادامه به آن میپردازیم.
خدادی با اشاره به اینکه شرکتهای توزیع برق از نظر هویتی و همچنین سیستم حسابداری از هم مستقل هستند، گفت:
پیش از این، ما محدودیت در مورد مزارع خورشیدی و مزارع استخراج رمزارز که قصد داشتند قرارداد دوجانبه ببندند داشتیم که به دلیل اینکه خدمات ترانزیت و هموارسازی به آنها داده شود، باید در محدوده یک شرکت توزیع نیروی برق فعالیت میکردند.
وی با ذکر مثالی توضیح داد:
مثلا اگر نیروگاه خورشیدی در استان اصفهان بود، نمیتوانست یک فارم در استان آذربایجان شرقی از آن انرژی تحویل بگیرد. این موضوع تا حدودی برای وصل کردن نیروگاههای تجدیدپذیر به فارمهای استخراج رمزارز محدودیت ایجاد میکرد.
مجری طرح تامین برق استخراج رمزارزها در شرکت توانیر در ادامه خاطرنشان کرد:
زمانی که ما در حال تدوین دستورالعمل بودیم، این محدودیت را نیز در نظر داشتیم، اما مقداری زمان لازم بود که مدلی طراحی و روی آن کار شود که بتوانیم این محدودیت را حذف کنیم. از این رو تصمیم گرفتیم که دستورالعمل را ابلاغ کنیم و همزمان روی این مدل کار کرده و پس از اینکه به تفاهم رسیدیم، اصلاحیه دستورالعمل را برای رفع این محدودیت ارائه کنیم.
خدادادی در مورد ابلاغیه جدید وزارت نیرو اظهار کرد با این نامه جدیدی که معاون وزیر در امور برق و انرژی ابلاغ کرد، این محدودیت برداشته میشود؛ به این معنی که نیروگاه تجدیدپذیر در هر نقطه از کشور میتواند برق خود را به شبکه برق تزریق کند و از طرفی هم فارم استخراج رمزارز در هر نقطه از کشور همان برق را به صورت هموار و پیوسته تحویل بگیرد؛ زیرا یکی از محدودیتها و ویژگی نیروگاههای تجدیدپذیر که باعث گران شدن انرژی برای ماینرها میشود، این است که برق آنها پیوسته نیست.
وی افزود در حال حاضر شبکه برق هموارسازی برق را به صورت رایگان و پیوسته ارائه میدهد که غالبا در سایر نقاط جهان رایگان نیست و از طرفی هم خدمات ترانزیت میدهد که با این کار محدودیت محل اسقرار فارم استخراج رمزارز را نیز حذف میکند.
مجری طرح تامین برق استخراج رمزارزها در شرکت توانیر در پایان اذعان داشت:
در واقع، ما یک قدم تسهیل برای وصل کردن نیروگاههای تجدیدپذیر به مراکز استخراج رمزارز انجام دادهایم که با مشارکت همکاران در ساتبا، در حال انجام اقدامات دیگری نیز هستیم، به امید اینکه اکوسیستم ارتباط بین نیروگاههای تجدیدپذیر و تامین برق مراکز استخراج رمزارز بیشتر شده و تمهیدات حمایتی افزایش یابد.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.