اهرم معاملاتی چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنید؟

اهرم معاملاتی چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنید؟

اهرم معاملاتی دیجیتالی یک ابزار مالی است که در بسیاری از بازارهای مالی دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از اهرم معاملاتی دیجیتالی، معامله‌گران می‌توانند

با استفاده از سرمایه کمتری به معاملات بزرگتری دسترسی داشته باشند و به سود بیشتری دست پیدا کنند.

این ابزار به معنای این است که شما می‌توانید با استفاده از یک سرمایه کمتر، مبلغ بیشتری را در بازار مالی دیجیتالی تجارت کنید. برای مثال، با استفاده از اهرم معاملاتی، شما می‌توانید با فقط ۱۰۰ دلار سرمایه، برای خرید یا فروش بیت کوین به مبلغ ۱۰،۰۰۰ دلار دسترسی داشته باشید.

اهرم معاملاتی دیجیتالی همچنین می‌تواند باعث افزایش ریسک معاملات شود، به این معنا که در صورتی که قیمت دارایی مورد نظر شما در جهت معامله شما تغییر کند، ممکن است سرمایه شما به طور قابل توجهی کاهش یابد. بنابراین، قبل از استفاده از اهرم معاملاتی دیجیتالی، بهتر است با میزان ریسک و پاداش معاملاتی خود آشنا شوید و تصمیم گیری مناسبی انجام دهید.

اهرم چیست؟

اهرم مکانیکی، در جابجایی اجسام سنگین به فرد کمک می‌کند. با استفاده از این ابزار، فرد با توانی بسیار کمتر از توان مورد نیاز برای بلندکردن مستقیم جسم، به سادگی آن را جابجا می‌کند. در دنیای بازارهای مالی، بعضی از معاملات نیازمند توان مالی زیادی هستند. و ممکن است فرد در آن لحظه قادر به تأمین آن نباشد. در اینگونه مواقع، اهرم معاملاتی توان مالی فرد را افزایش می‌دهد و جلوی از دست‌رفتن فرصت معاملاتی را می‌گیرد.

مفهوم اهرم معاملاتی

در واقع مفهوم اهرم در معامله یعنی استفاده از قرض (سرمایه قرضی) برای انجام یک سرمایه‌گذاری یا پروژه است. نتیجه استفاده از آن، چندبرابر شدن بازدهی‌های احتمالی در آن پروژه است. در عین حال، اهرم ریسک معامله و ضرر ناشی از آن را نیز در صورت عدم بازدهی سرمایه‌گذاری چندبرابر می‌کند. هنگامی که فردی می‌گوید یک شرکت، ملک یا سرمایه‌گذاری به شدت اهرم‌گذاری‌شده است، به این معنی است که در مورد آن سیستم بیشتر از اصل دارایی فرد، قرض وجود دارد.

پایه مفهوم اهرم توسط سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها استفاده می‌شود. سرمایه‌گذاران برای افزایش چشمگیر بازدهی سرمایه‌گذاری خود از اهرم استفاده می‌کنند. اهرم مورد استفاده این افراد می‌تواند توسط ابزارهای مالی متفاوتی همچون اوراق اختیار معامله، معاملات آتی و حساب‌های مارجین ایجاد شود. شرکت‌ها می‌توانند برای کنترل وضعیت مالی دارایی‌های خود از اهرم استفاده کنند. به زبان دیگر، به جای عرضه سهام برای افزایش سرمایه، شرکت‌ها می‌توانند از تأمین مالی با استفاده از بدهی برای سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار خود به منظور افزایش ارزش سهام خود استفاده کنند.

نکته: همان گونه که یک اهرم فیزیکی قدرت فرد را برای جابجایی یک جسم سنگین افزایش می‌دهد، اهرم‌های مالی هم می‌توانند توان معاملاتی فرد را تقویت کنند.

اهرم در برابر مارجین

مارجین یک مدل خاص از اهرم معاملاتی است که شامل استفاده از پول قرضی کارگزاری برای افزایش توان معاملاتی فرد در بازارهای مالی می‌شود. مارجین به فرد این امکان را می‌دهد تا از یک کارگزاری با نرخ بهره ثابت پول قرض کند. تا با استفاده از آن بتواند به منظور دستیابی به بازدهی‌های بزرگ، سهام، اوراق اختیار و اوراق آتی را معامله کند.

در نتیجه، می‌توان از مارجین برای ایجاد اهرم استفاده کرد تا توان خرید را به صورت حاشیه‌ای افزایش داد. برای مثال، اگر سرمایه فرد برای خرید سهام به ارزش 300 میلیون تومان تنها 30 میلیون تومان باشد، اهرم مورد نیاز برای انجام معامله ۱۰ است (x۱۰). توجه داشته باشید که در این مثال، کل سرمایه 300 میلیون تومانی فرد، تحت عنوان وثیقه (Margin) معامله در حساب کارگزاری بلوکه می‌شود. این مبلغ تا زمان بستن معامله و بازپرداخت قرض گرفته‌شده، پیش کارگزاری می‌ماند.

اهرم معاملاتی در معاملات تکنیکال

در بازارهایی نظیر بازار ارزهای دیجیتال و فارکس، اهرم معاملاتی از اصلی‌ترین ابزارهای مورد استفاده کاربران است. دنیای رمزارزها، این ابزار را در بازارهای مارجین و آتی (Futures) همانند موارد گفته شده، مورد استفاده قرار می‌دهد. در بازار فارکس نیز، استفاده از اهرم در مقیاس‌های بسیار بزرگ‌تر از رمزارزها و به طور پیشفرض برای تمام معاملات این بازار فعال است. در این دو بازار، نمودار قیمتی مورد استفاده تحلیلگران تکنیکال، بسیار بیشتر از اطلاعات بنیادی تحلیلگران فاندامنتال کارایی دارد. بنابراین فرد به سادگی می‌تواند با بررسی درست نمودار قیمتی اقدام به تصمیم‌گیری معاملاتی کند.

تنها نکته‌ای که در زمان استفاده از اهرم در معاملات تکنیکال، فارغ از نوع بازار یا نوع اهرم باید در نظر داشت، توجه به مدیریت ریسک و سرمایه، به خصوص میزان ریسک وارده به کل سرمایه فرد با استفاده از اهرم مورد استفاده است.دقت کنید که نوع اهرم برای فرد معامله‌گر تأثیر خاصی نخواهد داشت و تنها توجه فرد به نقاط حد سود و حد ضرر معامله خواهد بود. برای مثال، برای معامله‌گری که قادر به تحمل بیش از ۵ درصد ضرر در کل سرمایه خود نیست، در معامله‌ای با حد ضرر ۰.۵ درصد، مجاز به انتخاب اهرم بالای ۱۰ نخواهد بود (۵ = ۱۰ * ۰.۵).

نکته: استفاده از اهرم معاملاتی، با توجه به نرخ بهره استفاده از این ابزار، تنها برای معاملاتی با حد ضرر زیر ۱ درصد توصیه می‌شود. برای حد ضررهای بزرگ‌تر با تغییر حجم معاملات به تنظیم ریسک و سرمایه می‌پردازیم.

اهرم معاملاتی در Margin یا Futures

اهرم معاملاتی می‌تواند در دو نوع معاملات Margin و Futures مورد استفاده قرار گیرد.

در معاملات Margin، شما می‌توانید با استفاده از سرمایه کمتری به معاملات بزرگتری دسترسی داشته باشید، به این معنا که می‌توانید بخشی از پول مورد نیاز برای خرید یک دارایی را قرض بگیرید و با استفاده از آن دارایی را خریداری کنید. در اینجا اهرم معاملاتی برای شما ایجاد می‌شود که می‌توانید با استفاده از آن، حجم معاملاتی بیشتری از دارایی را تجارت کنید و به سود بیشتری دسترسی پیدا کنید.

در معاملات Futures، اهرم معاملاتی به صورت خودکار ایجاد می‌شود. در این نوع معاملات، شما باید یک مبلغ کمی به عنوان تضمین (Margin) برای شروع معامله قرار دهید. سپس با استفاده از اهرم معاملاتی، شما می‌توانید به حجم بیشتری از دارایی تجارت کنید و سود بیشتری را کسب کنید. در این نوع معاملات، معامله‌گران معمولاً به دانستن حجم و زمان تحویل داد و ستد دارایی‌ها اطمینان خاطر دارند، به عنوان مثال در معاملات Futures برای خرید یا فروش بیت کوین در آینده، معامله‌گران می‌توانند با استفاده از اهرم معاملاتی به حجم بیشتری از بیت کوین تجارت کنند و سود بیشتری کسب کنند. اهرم مکانیکی، در جابجائی اجسام سنگین به فرد کمک می‌کند. با استفاده از این ابزار، فرد با توانی بسیار کمتر از توان مورد نیاز برای بلندکردن مستقیم جسم، به سادگی آن را جابجا می‌کند. در دنیای بازارهای مالی، بعضی از معاملات نیازمند توان مالی زیادی هستند. و ممکن است فرد در آن لحظه قادر به تأمین آن نباشد. در اینگونه مواقع، اهرم معاملاتی توان مالی فرد را افزایش می‌دهد و جلوی از دست‌رفتن فرصت معاملاتی را می‌گیرد.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.