دستگاه خودپرداز (ATM) بیت کوین

دستگاه خودپرداز (ATM) بیت کوین

خودپرداز بیت کوین (Bitcoin ATM) یک دستگاه جدید است که به منظور خرید و فروش بیت کوین Bitcoin یا سایر ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد. تولید این خودپرداز که تحت عنوان دستگاه BTM هم شناخته می‌شود،

در سال‌های اخیر تا حد قابل توجه‌ای افزایش یافته است. خودپردازهای بیت کوین Bitcoin در واقع روشی برای تبدیل سریع ارز دیجیتال به پول نقد و بلعکس هستند. البته دستگاه‌هایی که امکان خرید و فروش بیت کوین را فراهم کرده‌اند، معمولا از ارزهای محبوب دیگری مانند اتریوم و بیت کوین کش هم پشتیبانی می‌کنند. از طرف دیگر، انجام معامله با این نوع ATM به اندازه خودپردازهای بانکی آسان و سریع خواهد بود؛ زیرا به هنگام ارسال یا دریافت دارایی، تنها کافیست کد QR مربوطه را اسکن کنید.

دستگاه خودپرداز بیت کوین Bitcoin چیست؟

خودپرداز بیت کوین Bitcoin به شما اجازه می‌دهد از طریق کارت اعتباری یا اسکناس، بیت کوین Bitcoin و گاهی اوقات ارزهای دیجیتال دیگری را خرید و فروش کنید. برای استفاده از این دستگاه تنها به یک کیف پول مناسب نیاز خواهید داشت و نیازی به ثبت نام یا افتتاح حساب وجود ندارد. دارایی‌های خریداری شده از طریق این نوع ATM بیت کوین مستقیما به مقصد مشخص شده توسط کاربر ارسال خواهد شد و فرقی نمی‌کند که یک والت شخصی را انتخاب کرده باشید، یا والت یک صرافی متمرکز.

فعالیت اولین خودپرداز بیت کوین Bitcoin از سال 2013 و در یکی از کافه‌های شهر ونکوور کانادا آغاز شد. در آن زمان، بیت کوین Bitcoin قیمت بسیار پایینی داشت و با 10 هزار واحد از آن می‌توانستید دو عدد پیتزا بخرید! اما حالا محبوبیت این ارز دیجیتال تا جایی افزایش یافته که بر اساس آمار وب‌سایت Coinatmradar، بیش از 38 هزار دستگاه خودپرداز بیت کوین Bitcoin در 79 کشور مختلف فعال هستند. تعداد تولید کنندگان و اپراتورهای این دستگاه‌ها نیز به ترتیب 46 و 598 عدد رسیده است.

بزرگترین سازنده این خودپردازها بیت اکسس (BitAccess) نام دارد که تاکنون بیش از 12 هزار دستگاه تولید کرده است. رتبه دوم و سوم نیز به ترتیب در اختیار جنسیس کوین (Genesis Coin) و جنرال بایتز (General Bytes) و قرار دارد. علاوه بر این، بزرگترین اپراتورهای خودپردازهای BTC نیز بیت کوین دیپو (Bitcoin Depot – سهم بازار معادل 17.5 درصد)، کوین کلود (CoinCloud – سهم بازار معادل 13 درصد) و کوین فلیپ (CoinFlip – سهم بازار معادل 10 درصد) هستند.

در ابتدای کار قرار بود خودپرداز ببیت کوین Bitcoin یکی از بهترین روش‌ها برای آشنا کردن افراد عادی با دنیای کریپتو باشد. زیرا این دستگاه‌ها نه فرآیند احراز هویت اجباری (KYC) داشتند و نه اطلاعات بانکی یا کلیدهای خصوصی والت شما را ذخیره می‌کردند. علاوه بر این استفاده از آنان نیز به اندازه استفاده از یک ATM عادی ساده بود.

اما واقعیت این است که امروزه بسیاری از کشورها اپراتورها را مجبور می‌کنند که با توجه به مبلغ تراکنش، اطلاعاتی مانند شماره تلفن یا حتی اثر انگشت از مشتریان دریافت کنند. هم‌چنین باید افزود که این خودپردازها یا همان دستگاه‌های ATM بیت کوین معمولا کارمزد بالایی (بین 7 تا 20 درصد) دریافت کرده و در مقایسه با یک صرافی ارز دیجیتال، محدودیت بیشتری برای خرید و فروش کریپتو دارند.

شباهت و تفاوت ATM عادی و خودپرداز بیت کوین Bitcoin چیست؟

از لحاظ ظاهری، خودپرداز بیت کوین Bitcoin شبیه یک دستگاه ATM عادی است. جالب است بدانید برخی از این دستگاه‌ها از همان نرم افزار عادی خودپردازهای بانکی استفاده می‌کنند که صرفا برای خرید و فروش ارز دیجیتال اندکی تغییر پیدا کرده است. شباهت دیگر این دستگاه‌های ATM به سقف برداشت روزانه و حجم تراکنش‌ها مربوط می‌شود. برخی کشورها همان محدودیتی که برای خودپردازهای عادی وجود دارد را برای خودپرداز های بیت کوین هم اعمال کرده‌اند. خودپردازهای بیت کوین Bitcoin به شما اجازه می‌دهند این ارز دیجیتال را با پول رایج یا کارت اعتباری خریداری کنید. البته در حالی که برای دریافت یا انتقال پول از طریق خودپرداز بانکی به احراز هویت نیاز نخواهید داشت، برای استفاده از یک دستگاه BTM احتمالا باید یک مدرک شناسایی اسکن کنید. همان طور که می‌دانید، بانک‌ها به هنگام افتتاح حساب از شما مدارکی دریافت می‌کنند که در واقع هویت شما را تایید خواهد کرد و به همین دلیل است که به هنگام استفاده از خودپرداز بانکی نیازی به ارائه مدرک شناسایی ندارید.

تاریخچه دستگاه‌های خودپرداز بیت کوین Bitcoin

در ایالات متحده، اولین دستگاه BTM در 18 فوریه 2014 (29 بهمن 1392) و در شهر آلبوکرکی ایالت نیومکزیکو فعال شد؛ اما این فعالیت دوام چندانی نداشت و تنها پس از گذشت یک ماه متوقف شد. سپس در می 2014 (اردیبهشت 1393)، اولین خودپرداز بیت کوین Bitcoin دارای مجوز آمریکا توسط شرکت کوینمی (Coinme) توسعه یافت و در شهر سیاتل ایالت واشنگتن نصب گردید.

خودپردازهای بیت کوین Bitcoin همواره با چالش‌های قانونی متعددی مواجه بودند و به همین خاطر در ابتدا چندان مورد استقبال قرار نگرفتند. ولی با گذشت زمان، برخی دولت‌ها به این نتیجه رسیدند که این دستگاه‌ها باید از قوانینی که شامل حال خودپردازهای عادی می‌شود، پیروی کنند تا اجازه فعالیت داشته باشند. این یعنی تعداد واریز و برداشت‌های روزانه هر کاربر و هم‌چنین حجم تراکنش‌های او باید محدود می‌شد.

علاوه بر این، تمامی اپراتورهای ATM بیت کوین در ایالات متحده نیز باید در شبکه مقابله با جرائم مالی (FinCEN) ثبت نام کرده و مقررات ضدپولشویی (AML) و قانون بانکداری محرمانه (BSA) را رعایت کنند.

این روزها اگر بخواهید از یک خودپرداز بیت کوین استفاده کنید، به احتمال زیاد ابتدا باید یک شماره تلفن وارد کرده و پس از وارد کردن کد تایید، شاید نیاز باشد یک مدرک رسمی مانند گواهینامه رانندگی را هم اسکن کنید. بنابراین این دستگاه‌ها دیگر برای طرفداران حریم خصوصی جذاب نخواهند بود.

آمار وب‌سایت Coinatmradar در آبان 1401 نشان می‌دهد که در حال حاضر 38795 دستگاه ATM بیت کوین Bitcoin در سطح جهان فعال هستند و از این تعداد حدودا 34241 دستگاه در آمریکا نصب شده است. این یعنی بیش از 87 درصد از کل خودپردازهای بیت کوین Bitcoin در ایالات متحده قرار دارند.

شرکت های تولید کننده دستگاه خودپرداز بیت کوین:

• کمپانی جنرال بیتز General Bytes

یکی از معروف ترین شرکت های تولید کننده دستگاه خودپرداز بیت کوین، کمپانی جنرال بیتز هست که مستقر در کشور چک هست. این کمپانی تا الان بیشتر از 5100 دستگاه BTM رو به 62 کشور در دنیا فروخته. همچنین کمپانی جنرال بیتز سه مدل اصلی دستگاه خودپرداز بیت کوین رو در اختیار داره. این دستگاه ها بیش از 120 ارز فیات و 40 رمز ارز مختلف رو پشتیبانی می کنند. • جنسیس کوین Gensis Coin Ins

یکی دیگه از شرکت های تولید کننده دستگاه خودپرداز بیت کوین، شرکت جنسیس کوین هست. این شرکت در سن دیه گو آمریکا مستقر هست و رتبه دوم محبوبیت رو در بین سایر شرکت های تولید کننده BTM داره. جنسیس کوین هم سه مدل اصلی دستگاه خودپرداز بیت کوین Bitcoin رو در اختیار داره. • لاماسو Lamassu

یکی دیگه از شرکت های تولید کننده دستگاه خودپرداز بیت کوین Bitcoin، کمپانی لاماسو هست که از سال 2013 فعالیت می کنه. دستگاه های تولید شده این شرکت متن باز هستن و از بیت کوین Bitcoin، زی کش، اتریوم، لاین کوین و دش پشتیبانی می کنند. سه دستگاه Sintra، Gaia و Sintra Forte محصولات این شرکت هستن.

نحوه کار دستگاه های خودپرداز بیت کوین Bitcoin چگونه است؟

تعداد زیادی از دستگاه های BTM به دو صورت فعالیت می کنند. در اولین مدل کاربران از طریق کد QR و اسکن کردن اون و تنظیم کیف پول رمزنگاری شده خود، مقدار بیت کوین Bitcoin که می خوان برای خودشون بخرن در دستگاه مشخص کرده و سپس هزینه اون رو با کارمزد پرداخت می کنند. در آخر نیز دستگاه بیت کوین ها رو به ولت شما انتقال میده.

در دویم مدل، کاربران این امکان رو دارن تا یه کیف پول کاغذی درست کنند. این کار دقیقا وقتی انجام میشه که شخص دوست نداره کیف پول خودش رو به دستگاه متصل کنه و می تونه از کیف پول کاغذی استفاده کنه. بنابراین، پرداخت هزینه بیت کوین های خریداری شده با استفاده از پول نقد و یا کارت اعتباری انجام میشه. در مقابل نیز دستگاه خودپرداز بیت کوین Bitcoin یه رسید کاغری که در اون یه کلید خصوصی و یه کلید عمومی موجود هست رو برای کاربر ارائه میده. دستگاه خودپرداز بیت کوین که با اسم BTM نیز شناخته میشه، نوعی کیوسک هست که به شبکه بیت کوین وصل میشه و شما می تونین با استفاده از اون اقدام به خرید و فروش رمز ارزهای مختلفی با پول فیزیکی و کارت اعتباری کنین.

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

0دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.