معرفی سبکهای مختلف پرایس اکشن
پرایس اکشن، مانند دیگر روشهای تحلیلی، به مرور زمان دچار تغییرات و بهبودهایی شده که باعث به وجود آمدن سبکهای مختلف پرایس اکشن شده است.
نکته مهم این است که سبک آن فرد برای خود او بهترین سبک پرایس اکشن محسوب میشود؛ اما شما یک فرد متفاوت با ویژگیهای متفاوت هستید، پس احتمالا سبک پرایس اکشنی که مناسب شما است، متفاوت خواهد بود. میتوان تمام این سبکها را به سه دسته ریز تقسیمبندی کرد:
-
پرایس اکشن کلاسیک: اولین نوع پرایس اکشن کلاسیک است که میتوان آن را پایه و اساس تمام سبکهای پرایس اکشن دانست، در پرایس اکشن کلاسیک افراد و تحلیلگران بهواسطه الگوها، حمایتها و مقاومتها، روندها و… اقدام به معامله میکنند، از بهترین سبکهای پرایس اکشن که در این دسته قرار میگیرند میتوان از سبک ال بروکس و سبک لنس بگز نام برد.
-
پرایس اکشن عرضه و تقاضا: یکی از انواع پرایس اکشن، عرضه و تقاضا است. در این نوع علاوه بر قیمت به بررسی تمایلات و رفتار خریداران و فروشندگان پرداخته میشود. از بهترین سبکهای پرایس اکشن که در این دسته قرار میگیرند میتوان به سبک سم سیدن، سبک آلفونسو و سبک RTM اشاره کرد. باید توجه داشت که سم سیدن با کمک نظریات ریچارد وایکوف، پرایس اکشن عرضه و تقاضا را به وجود آورد.
-
پرایس اکشن اسمارت مانی: اسمارت مانی یکی دیگر از انواع پرایس اکشن محسوب میشود که توسط مایکل هادلستون به وجود آمد، در این سبک به بررسی بیگ بویز یا همان اسمارت مانی پرداخته میشود؛ زیرا تحلیلگرانی که از این نوع از پرایس اکشن استفاده میکنند، معتقدند که بازار توسط پولهای هوشمند به حرکت درمیآید. از مهمترین سبکهایی که در این دسته قرار میگیرند میتوان به سبک ICT اشاره کرد.
پرایس اکشن به سبک ال بروکس
ال بروکس (Al Brooks) یک چشم پزشک بود که ۳۰ سال پیش پزشکی را رها و به معامله در بازارهای مالی روی میآورد، ال بروکس دارای سبک شخصی خود است. پرایس اکشن به سبک ال بروکس که برخی از افراد آن را پرایس اکشن ال بروکس نیز مینامند، نوعی روش بهکارگیری تحلیل پرایس اکشن کلاسیک برای انجام معاملات است. در سبک ال بروکس چارت قیمت عاری از هر نوع اندیکاتور یا اسیلاتور است. او معتقد است که باید کندل به کندل رفتار قیمت را زیر نظر داشت، سبک ال بروکس برای معاملات اسکالپ در تایم فریم ۵ دقیقه بهینه شده است.
مزایای پرایس اکشن به سبک ال بروکس
- قابل استفاده در هر چارت و هر تایم فریمی است.
- خوانش کندل به کندل بازار
- داشتن ستاپ معاملاتی
- مناسب برای معاملات اسکالپ
معایب پرایس اکشن ال بروکس
- این سبک از پرایس اکشن دید فرکتالی مناسبی ندارد.
- در سبک ال بروکس به مناطق عرضه و تقاضا توجهی نمیشود.
- عدم توجه به روانشناسی ترید در این سبک از پرایس اکشن
پرایس اکشن به سبک لنس بگز
لنس بگز (Lance Beggs) یک از دیگر از تحلیلگران معروف در بازارهای مالی محسوب میشود، لنس یک خلبان استرالیایی است که به سمت بازارهای مالی روی آورده است و سبک معاملاتی خاص خود را دارد. پرایس اکشن به سبک لنس بگز به بررسی رفتار قیمت درگذشته و یافتن نقاط ورود تکیه دارد. لنس در روش معاملاتی خود همواره به دنبال معامله در جهت روند اصلی بازار است، به همین دلیل تحلیلگران در پرایس اکشن لنس بگز همواره به دنبال روندها و ضعف در این روندها از طریق بررسی مومنتوم هستند. شیوه و اساس سبک لنس بگز پرایس اکشن کلاسیک است، لنس بگز بازار را در سه تایم فریم مورد بررسی قرار داده و بر اساس حمایتها و مقاومتها و واکنش قیمت به آنها تصمیم لازم برای واردشدن به معامله را اتخاذ میکند. لنس بگز سبک معاملاتی خود را مانند ال بروکس در یک مجموعه کتاب با نام YTC price action trader منتشر کرده است.
مزایای پرایس اکشن لنس بگز
- سبک لنس بگز دید فرکتالی و مولتی تایم دارد.
- در سبک لنس بگز مومنتوم به تحلیلها وارد شد.
- کندلشناسی و بررسی قدرت و ضعف کندلها.
- حد ضررهای تقریبا کوچکی دارد.
معایب پرایس اکشن لنس بگز
- پرایس اکشن لنس بگز سطوح را در زمان حال بررسی میکند و به اعتبار آنها در گذشته توجهی ندارد.
- تارگتها در سبک لنس بگز داینامیک است و برخی اوقات با شرایط بازار همخوانی ندارد.
- در این سبک پرایس اکشن به مناطق عرضه و تقاضا توجهی نمیشود.
پرایس اکشن به سبک سم سیدن
سم سیدن (Sam seiden) بهعنوان کارگزار در بورس شیکاگو، که یکی از بزرگترین تبادلات مالی را دارد، فعالیت میکرد و بهواسطه شغلش دسترسی به سفارشات مشتریان خود را داشت؛ اما بهواسطه قوانین نمیتوانست از این اطلاعات برای معاملات شخص خود استفاده کند، این موضوع باعث شد که سم سیدن در طول ۲۰ سال فعالیت خود در بورس شیکاگو رفتار معاملهگران بزرگ را بشناسد و از این طریق سبک خود را به وجود آورد. سم سیدن را میتوان بنیانگذار پرایس اکشن عرضه و تقاضا دانست که شاگردان بزرگی همچون ایف میانته، رد سورد و آلفونسو را به دنیای معاملهگری تحویل داد. در سبک سم سیدن به جای محدودههای حمایت یا مقاومت از مناطق عرضه و تقاضا (محدودههایی که میتوان انتظار داشت بانکها و موسسات بزرگ در آنجا وارد شدهاند) استفاده میشود.
مزایای سبک سم سیدن نسبت به پرایس اکشن کلاسیک
- دید متفاوت و تا حدی منطقی نسبت به پرایس اکشن کلاسیک دارد.
- داشتن منطق برای انتخابکردن سطوح عرضه و تقاضا.
- بررسی قدرت و ضعف در روندها.
- دید متفاوت نسبت به تعداد برخوردها به مناطق عرضه و تقاضا.
معایب سبک سم سیدن
- توجه کافی به علت تشکیل سطوح ندارد
- عدم وجود مولتی تایم فریم و ساختارهای فرکتالی
- عدم توجه به ساختارهای قیمتی و تایم فریمهای مختلف
- عدم ارائه ستاپهای معاملاتی
پرایس اکشن به سبک RTM
سبک RTM یک سبک پرایس اکشن شناخته شده در بین معاملهگران است، این سبک به سبک ایف نیز معروف است؛ زیرا خالق سبک RTM ایف میانته (If Myante) یکی از شاگردان سم سیدن بوده است به همین دلیل پایه و اساس پرایس اکشن RTM پرایس اکشن عرضه و تقاضا محسوب میشود.
ایف میانته در سبک RTM به دنبال یافتن دیدگاه بزرگان بازار است، میانته متوجه شد که بازار همواره توسط بزرگان مارکت حرکت میکند و سبکهای پرایس اکشنی دیگر کاربرد کمتری دارند؛ زیرا موسسات و بانکها همواره در تلاشاند تا سرمایههای خرد را تصاحب کنند و این موضوع باعث زیان تریدرهای موجود در بازار میشود.
در سبک RTM نسبت سود به زیان نسبت قابل توجهی هست و این موضوع باعث خواهد شد که تحلیلگرانی که از پرایس اکشن RTM استفاده میکنند، ریسک کمتری را نسبت به دیگر معاملهگران داشته باشند. در سبک RTM بر خلاف سبک لنس بگز برای معامله از ۲ تایم فریم استفاده میشود، به این صورت که در یک تایم فریم مثلا تایم فریم هفتگی، روند، مناطق عرضه و تقاضا و جهت معامله را مشخص و در دو تایم فریم پایینتر که در این مثال تایم فریم ۴ ساعته میشود به دنبال نشانههایی برای واردشدن در جهتی که قبلا مشخص کردیم، خواهیم بود.
مزایای پرایس اکشن RTM
- داشتن دید مناسب نسبت به اسمارت مانی و سرمایههای کلان
- داشتن ساختار فرکتالی در سبک RTM
- قابلیت تحلیل در تمام تایم فریمها
معایب پرایس اکشن RTM
- مراجع مختلف برای این سبک باعث ایجاد اختلافاتی در آموزش این سبک شده
- برای درک و کسب تجربه در این سبک نیازمند صرفکردن زمان و انرژی بیشتری دارید
- اختلاف در چارتهای بروکرهای مختلف باعث ایجاد خطا در تحلیل میشود
پرایس اکشن به سبک آلفونسو
آلفونسو مورنو (Alfonso Moreno) یک تحلیلگر و معاملهگر بازارهای مالی است که سبک معاملات مخصوص به خود را دارد. همانطور که بالاتر اشاره کردیم، آلفونسو شاگرد سم سیدن بوده به همین دلیل سبک آلفونسو یک نوع از تحلیل پرایس اکشن عرضه و تقاضا محسوب میشود که توسط وی شخصی سازی شده است. سبک آلفونسو به ست اند فورگت نیز معروف است، به این منظور که فرد پس از تحلیل سفارش خود را ثبت، حد سود و زیان را مشخص و معامله را به حال خود رها میکند و این موضوع باعث میشود که معاملهگر نیازی به صرف زمان زیادی روبهروی چارت نداشته باشد. آلفونسو بیان میکند که باید همواره در جهت روند معامله کرد و در نقاطی که تعادل در عرضه و تقاضا بهم میخورد باید وارد معامله شد.
پرایس اکشن به سبک ICT
سبک ICT که مخفف عبارت Inner Circle Trader است، توسط مایکل هادلستون (Michael Huddleston) با تمرکز بر بازار فارکس ایجاد شد. سبک ICT به بررسی نقدینگی و اوردر بلاکها میپردازد؛ یا به عبارتی دیگر سبک ICT نوعی از پرایس اکشن اسمارت مانی است که در ابتدا توضیح دادیم. هادلستون بهواسطه مبالغ بالایی که برای آموزش سبک ICT دریافت میکرد شهرت داشت؛ اما پس از آن که افراد اقدام به انتشار آموزشهای وی بهصورت رایگان کردند از ادامه آموزش این سبک خودداری کرد، به همین دلیل این روش توسط افراد دیگری تکمیل شد. در پرایس اکشن به سبک ICT علاوه بر نقدینگی و اوردر بلاکها به بررسی سشنهای معاملاتی بازار یا همان تایمهای باز یا بستهشدن بازارهای مختلف توجه میشود.
مزایای پرایس اکشن ICT
- بررسی روند بازار بهصورت ساده
- توجه به سطوح در گذشته و حال
- بررسی چارت با منطق نقدینگی و داشتن علت برای رفتارهای قیمت
معایب پرایس اکشن ICT
- همانطور که بیان شد این سبک به طور کامل توسط هادلستون آموزش داده نشده است و این موضوع باعث شد که افراد دیگر با دیدگاههای متفاوت به تکمیل کردن این سبک پرایس اکشن بپردازند.
- بیشتر برای تایم فریمهای بالا کاربرد دارد.
- مباحثی که در مورد سشنها در این سبک پرایس اکشن بیان شده است خیلی کاربردی نیست.
تفاوت پرایس اکشن ICT و RTM
- سبک پرایس اکشن ICT به گفته خود هادلستون برای بازار فارکس مناسب است، در صورتی که سبک RTM را میتوانید در هر بازاری به کار ببرید.
- سبک ICT برای تایم فریمهای بالا مناسبتر است، در صورتی که سبک RTM را میتوان در هر تایم فریمی استفاده کرد.
- سبک ICT به دنبال یافتن حرکت اسمارت مانی است، درصورتی که در RTM به دنبال یافتن محلهای عرضه و تقاضا است.
تفاوت پرایس اکشن ال بروکس و لنس بگز
- در سبک لنس بگز افراد علاوه بر معامله، دید مناسبی نسبت به بازار کسب میکنند؛ اما در سبک ال بروکس افراد بیشتر با نحوه معاملهکردن آشنا میشوند و زیاد به دیدگاه تحلیلی پرداخته نشده است.
- سبک لنس در هر تایم فریمی قابل استفاده است؛ اما سبک ال بروکس بهصورت تخصصی به معاملات اسکالپ پرداخته است.
بهترین سبک پرایس اکشن چیست؟
بهترین سبک پرایس اکشن چیست یا کدام سبک پرایس اکشن بهتر است؟ این سوالات برای هر فرد پاسخ خاصی دارد، شما قبل از پاسخ به این سوال باید بازار مورد نظر خود، تایم فریم معاملاتی و میزان زمانی که قصد دارید برای آموزش صرف کنید را مشخص کنید. بهعنوان مثال اگر قصد داشته باشد در بازار ارزهای دیجیتال اقدام به معاملات اسکالپ کنید، بهترین سبک معاملات برای ارز دیجیتال در تایم فریمهای پاینن، سبک ال بروکس است پس شما باید ابتدا اصول اولیه پرایس اکشن کلاسیک را مطالعه و سپس به سراغ آموزش ال بروکس بروید.
اگر قصد معاملات لانگ ترم را دارید، بهترین سبک پرایس اکشن برای ارز دیجیتال در تایم فریمهای بالا را میتوان RTM یا ICT دانست که برای آموزش این دو سبک نیاز به آموزش ابتدایی پرایس اکشن کلاسیک و پرایس اکشن لنس بگز است.
ثبت دیدگاه
0دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهتان ثبت میشود.